Summer Adventure > Zakintos / Avion + Autobus

SUMMER ADVENTURE 
ZAKINTOS
 
OSTRVO KORNJAČA

Zakintos čuva najbrojniju populaciju kornjača na Mediteranu i jedno je od retkih mesta gde ova stvorenja možete videti tokom dana. Neke plaže su upravo zbog njih zatvorene noću – ovde kornjače polažu jaja. Na ostrvu se može videti vrsta kornjače "Carreta Carreta" po čemu je ovo ostrvo takođe prepoznatljivo.
Na Zakintosu je autobuski prevoz ograničen, ali je taksi veoma dostupan. Pre nego što pristanete na vožnju, pitajte koliko košta, s obzirom da imaju već formiran cenovnik za određene destinacije.
Druga opcija je da iznajmite skuter ili motor. Za svaki preko 80 kubika biće vam potrebna posebna dozvola za motor, a svaki manji model možete dobiti sa običnom, vozačkom dozvolom. Ne košta mnogo da se iznajmi, troši malo goriva, a daće vam potpunu slobodu da istražite ostrvo. Budite svesni da su kacige obavezna oprema i da svako ko je ne nosi može da plati veliku kaznu.

TREĆE OSTRVO PO VELIČINI U JONSKOM MORU

Zakintos je treće ostrvo po veličini u Jonskom moru.
Zakintos ima dosta podzemnih voda pa samim tim i brojne izvore slatke vode. Zbog toga je ostrvo zeleno; i to jednim delom od maslinjaka, vinograda i limunovog drveca, jednim delom od voca i zitarica, kao i od brojnih suma koje se spustaju sve do mora. Zbog sastava tla na ostrvu ima dosta pecina i useka. Klima je umerena, leta su prijatna. More na Zakintosu je toplo tirkizne boje, plaže peščane i duge.

ZALIV LAGANAS

Laganas je zaliv dugačak skoro 9 kilometara, poznat kao najveće i najživlje letovalište na Zakintosu, sa jednom od najlepših plaža i kristalno čistim i prozirnim morem. Popularan kod mladih ljudi koji žele kombinaciju odmora i dobrog provoda, prepun prodavnica, butika, restorana, taverni, klubova i barova gde noćni provod traje do ranih jutarnjih časova. Glavna- gradska plaža je duga i peščana sa ležaljkama i suncobranima, kao stvorena za turiste preko dana, ali uz poseban režim! Ako želite da kopate po pesku radite to samo na udaljenosti od jedan do dva metra od mora, a na udaljenosti manjoj od pet, šest metara zaboravite suncobrane, sportove i slične aktivnosti. Taj prostor je deo ostrvskog rezervata na kome kornjače Caretta caretta polažu svoja jaja.
Brojne peščane plaže, fascinantni predeli i ludi noćni provodi cine provod na ovom ostrvu  nezaboravnim. Ovde su odmarali Apolon i Artemida, stoga ne treba  propustiti priliku da posetite i okusite ’’raj za bogove’’.

#dođemidaodem

ONLINE PRIJAVA
1.
dan

30. jul 2017. – Beograd – Zakintos: 
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla, u holu za međunarodne polaske, 2 sata pre poletanja aviona. Po dolasku na Zakintos, transfer do hotela / apartmana. Noćenje.

2-9.
dan

31. Jul – 07. Avgust - Zakintos (Laganas): 
Usluga prema programu. Laganas je poznat po mnogobrojnim noćnim klubovima, restoranima, tavernama i barovima gde noćni provod traje do ranih jutarnjih časova. Nesumnjivo je da ćete ovde pronaći odličnu kombinaciju odmora i dobrog provoda. Dan možete iskoristiti za uživanje u čarima mora, sunca i peska na prelepim plažama i punjenje baterija za provod u večernjim satima. Boravak na Zakintosu pruža obilje mogućnosti. Iskoristite priliku da u potpunosti istražite ovo divno ostrvo. Mnoštvo kamenih uvala s predivnim peščanim plažama i tamnih pećina u koje duboko uranja more, bogata vegetacija, prelepa arhitektura, brojne radnje, butici i još mnogo toga što zaista treba videti i doživeti. Doživljaj možete upotpuniti celodnevnim izletima na čuvene plaže Navajo, Banana, Sv. Nikola i razgledanjem fantastičnog glavnog grada Zante.

10.
dan

08.avgust 2017. – Zakintos (Laganas) – Grčka – Makedonija: 
Pakovanje i napuštanje smeštaja. U podnevnim satima sledi vožnja trajektom od Zakintosa do Kilinija i dalje kroz Grčku, Makedoniju i Srbiju sa usputnim pauzama. Sumiranje utisaka tokom noćne vožnje do Srbije.

11.
dan

09. avgust 2017. – Srbija: 
Dolazak u Beograd u popodnevnim satima.

Cena aranžmana po osobi: SMEŠTAJ (NA) AVION TRANSFER TRAJEKT BUS

SMENA 30. jul – 09. avgust
Soba/std./app. 1/2 1/3 1/4 1/5 1/6
ANDROMAHI x x x 299€ 289€
DIVINA 299€ 289€ x x x
BARBARA 319€ x x x x
AFRODITA x 309€ 299€ 289€ x
TASOS&MARIOS x 289€ x x x

Legenda: NA – najam apartmana (sobe) bez usluge ishrane; STD – “studio“ smeštajna jedinica koja u sklopu spavaće sobe poseduje i čajnu kuhinju; APP – “Apartman“ smeštajna jedinica koja ima odvojenu spavaću sobu od kuhinje ili dnevnog boravka.

NAČIN PLAĆANJA:
 • Gotovinsko plaćanje:
 1. 6000 RSD prilikom rezervacije - akontacija u naznačenom iznosu je bespovratna,
 2. 6000 RSD do 04. aprila,
 3. ostatak aranžmana 30 dana pre početka putovanja.
 • Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro, Master card, Visa electron, American express – isti uslovi kao i za gotovinsko plaćanje.
 • Mogućnost plaćanja Visa i Master card karticama banke Intesa do 6 mesečnih rata bez uvećanja.
 • Kod plaćanja bilo kojom karticom Vojvođanske banke, ostvaruje se popust od 10% na osnovnu cenu aranžmana. Popust se odnosi samo na redovnu ponudu (popust na popust ne važi).
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max travel-a – isti uslovi kao i za gotovinsko plaćanje .
 • Kredit: Max Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun.
PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESE NA DAN UPLATE.

VREMENA LETOVA SU PODLOŽNA PROMENAMA I ZAVISE ISKLJUČIVO OD AVIO PREVOZNIKA (AIR SERBIA).

CENA AERODROMSKIH TAKSI JE PODLOŽNA PROMENAMA I ZAVISI OD AERODROMA BEOGRAD I ZAKINTOS I AVIO KOMPANIJE AIR SERBIA. 

NAPOMENE:
 1. Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Stari (plavi) pasoši više ne važe.
 2. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
 3. Neophodna viza za vlasnike novih biometrijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Ministarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP Republike Srbije, Koordinaciona uprava).
 4. Neophodni podaci za polisu osiguranja: JMBG, broj pasoša i adresa iz pasoša. Putnici su u obavezi da dostave sve podatke iz pasoša najkasnije 48h pred polazak na putovanje.
 5. Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje je obavezno za celokupan period putovanja. Putnici koji poseduju putno i zdravstveno osiguranje, potrebno je da prilože kopiju polise osiguranja prilikom prijave za putovanje ili da uplate osiguranje u agenciji.
 6. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 7. Ukoliko putnik ne izvrši uplatu rate ili celokupnog iznosa u predviđenom roku, smatra se da je odustao od putovanja. Datum otkaza se smatra trenutak kada Organizator obavesti putnika o raskidu ugovora zbog neizmirenja obaveze. Datum obaveštavanja putnika o neizmirenju obaveza i raskidu ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja.
 8. Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost. Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice.
 9. Molimo putnike da provere tačno vreme polaska dan pre početka putovanja, ukoliko do tada ne dobiju informaciju sms obaveštenjem.
 10. Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo overeni pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 11. Organizator ne može biti odgovoran za fakultativne i naknadno izvršene usluge, kao i za učešće na sportskim i drugim aktivnostima. Organizator nije odgovoran i ne može garantovati kvalitet i dužinu trajanja dnevnog i noćnog provoda, kao i drugih manifestacija.
 12. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja.
 13. Lokalna kategorizacija i klasifikacija hotela / apartmana.
 14. Organizator ima pravo da 5 dana pred put otkaže putovanje usled prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene.
Rok za prijavljivanje je 20 dana pred polazak na putovanje ili do popune mesta. Svi koji se prijave 20 i manje dana pred polazak dužni su da uplate aranžman u celosti (100%). Aranžman je rađen na bazi minimum 70 prijavljenih putnika.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta. 

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja. Max Travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja agencije “Max Travel” uskljadjeni sa YUTA standardom.

Agencija Max Travel ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika starih plavih pasoša i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima.

OPŠTI USLOVI PUTOVANJA

Program br. 1 od 16.03.2017.      Licenca APR registar turizma kategorije OTP br. 65 / 2010 od 02.02.2010.
289

30. jul 2017. / 09. avgust 2017.

11 dana - 9 noći / Avion + Autobus

Detaljnije o smeštaju

  Fakultative

Zante plaže

Najveće dragocenosti ostrva Zakintos su zasigurno njegove plaže. Go2 Vas vodi u obilazak ostrva i nudi Vam mogućnost tri celodnevna izleta na fascinantim plažama Zakintosa Banana i Sveti Nikola! Očekuju Vas Igre bez granica, sportovi na vodi, turnir u odbojci, mojito, Fredo Capuccino(kafa koju nikako ne smete da preskočite kada dođete na ostrvo).

Zante by night

Jedno veče smo ostavili za razgledanje fantastičnog glavnog grada ostrva! Zante će Vas potpuno oduševiti, a imaćete vremena i za shopping, ali i da probate neke od lokalnih specijaliteta, najbolji giros i suvlaki na ostrvu…

Boat Party

Žurka na otvorenom moru uz prepoznatljive zvuke Go2 DJ-eva, uz ledene koktele na jednom od najlepših brodova na Zakintosu. Ujedno dok traje žurka, krstarimo duž jugoistočne strane ostrva, od grada Zantea pa sve do zaliva u Laganasu. Držite se, isplovljavamo…

Krstarenje

Nakon svih žurki, vrelih dana i još vrelijih noći, vreme je da napunite baterije na celodnevnom krstarenju duž obala ostrva! Sigurni smo da ste svi videli na slikama neverovatnu Navagio plažu sa nasukanim brodom u belom pesku u uvali u kojoj je voda azurno plava! Sada ćete moći to da vidite i uživo! Nikako ne smete da propustite priliku da se okupate u ovoj nesvakidašnje čistoj vodi i uslikate neke od najboljih fotki s letovanja…