Prolećne ekskurzije > Eurotrip / Beč-Amsterdam-Berlin

BEČ - je jedna od najstarijih metropola u srcu Evrope, carski grad i mesto ukrštanja raznih kultura i uticaja. Jedno je od najomiljenijih evropskih odredišta turista iz čitavog sveta pa se sa pravom može reći za Beč da je pravi poliglota. Sa svojim arhitektonskim i kulturnim nasleđem, svojim šarmom i raskoši može stati rame uz rame sa Parizom i Rimom. Beč nosi i epitet muzičke prestonice sveta u kojoj su živeli i stvarali kompozitori - Mocart i Betoven, kao i epitet jednog od najznačajnijih kulturnih centara starog kontinenta. Katedrala Sv. Stefana u kojoj se i venčao čuveni kompozitor Mocart, veličanstveni spomenici na Ringu, vrtovi palate Belvedere, dvorac Schönbrunn, Mariahilfer ili Kärtner Strasse su samo deo znamenitosti koje ovaj grad može da ponudi.

AMSTERDAM - je jedan od najlepših i najkontroverznijih gradova Evrope, grad tolerancije i različitosti, grad istorije, zabave i kulture! Amsterdam je u isto vreme muzej na otvorenom, riznica znamenitih građevina i spomenika pod otvorenim nebom ali i moderna užurbana prestonica. Bilo da se opredelite za vožnju bicklom pored predivnih kanala, obilaženje čuvenih muzeja, šetnju kroz čuveni Red light district ili uživanje u nekom od velikih noćnih klubova, Amsterdam je grad koji definitivno obećava nezaboravan provod.

BERLIN - je grad toplog srca izgrađen od betona Haos u najsavršenijem obliku, gde se sreću istok i zapad, gde zidovi išarani grafitima gledaju na savršeno uređene parkove, gde su žurke u napuštenim skloništima, zoo vrt u palati, a galerije na ostacima ogromnog zida. Grad koji nikada ne spava - to je Berlin! Jedinstven i neponovljiv, grad koji je postao dom svih nacija sveta, prestonica ujedinjene Nemačke od 1990. godine, jedna od 16 nemačkih saveznih država, nalazi se na severo-istoku zemlje, potpuno okružen saveznom državom Brandenburg. U gradu živi oko 3,4 miliona stanovnika (pre II svetskog rata oko 4 miliona) i smatra se jednim od najmultikulturalnijih gradova na celom svetu (zastupljeni predstavnici 190 nacija), a takođe i liderom na poljimamoderne i alternativne umetnosti, muzičke i filmske produkcije. Kontrast istorijskih građevina i savremene arhitekture Znamenitosti Berlina pričaju istoriju cele jedne nacije od Brandenburške kapije pa do sedišta saveznog kancelara. U glavnom gradu Nemačke nalaze se sve najznačajnije zgrade Vlade, a među njima i istorijski Rajhstag koji je sedište nemačkog parlamenta. Najpoznatijom ulicomFriedrichstrasse stići ćete do Checkpoint Charlieja, jednog od mesta na kojima se moglo preći iz Zapadnog u Istočni Berlin. Nekoliko metara dalje su ostaci Berlinskog zida, koji je većim delom uništen. Grad umetnosti, umetnika, muzeja Preko 180 muzeja - među njima je i čuveno muzejsko ostrvo - prikazuju blaga čitavog sveta.Muzejsko ostrvo je kulturni dragulj Berlina pod zaštitom UNESCO-a, a u Starom muzeju naći ćete i poprsje egipatske kraljice Nefertiti. Značajni orkestri, kao što su širom sveta slavni Berlinski filharmoničari i tri velike operske kuće sa svojim zapaženim postavkama opera i baleta, čine Berlin stecištem ljubitelja klasike iz čitavog sveta. Za zabavu po svačijem ukusu brinu i brojna pozorišta, varijetei, revijalna pozorišta i brojni kabarei. Grad koji nikad ne spava.

Ako ste radoznali i uvek spremni za nove stvari ove ne smete da propustite! Pakujte kofere!

Termin: 22.april 2017.
1.
dan

(22.04.2017) Srbija – Mađarska – Austrija
Beograd, polazna tačka našeg putovanja. Polazak autobusa sa dogovorenog mesta u poslepodnevnim časovima. Druženje, smeh, muzika tokom noćne vožnje...Usputne pauze radi osveženja i regulisanja carinskih i graničnih formalnosti. Putovanje preko Mađarske i Austrije.

2.
dan

(23.04.2017) Austrija /BEČ
U jutarnjim časovima stižemo u austrijsku prestonicu. Sledi pešačka info tura i upoznavanje jedne od evropskih prestonica kulture i umetnosti. Razgledamo impresivne zgrade koje se odlikuju istorijskim stilom koji je preovladavao za vreme vladavine cara Franca Jozefa. Šetnja kroz istorijsko jezgro grada: Hofburg, ulice Graben i Kerntner, u kojoj se nalazi čuvena katedrala Sv. Stefana. Slobodno vreme ili mogućnost posete dvorcu Šenbrun, letnjoj rezidenciji dinastije Habzburg. U večernjim satima polazak za Amsterdam.

3.
dan

(24.04.2017) Holandija /AMSTEDAM
Dolazak u Amsterdam u jutarnjim satima. Organizovan obilazak centar grada: Glavna železnička stanica, stanica berze, čuveni trg Dam sa kraljevskom palatom, Muntplein, prelazak preko glavnih kanala do Heineken muzeja i muzejskog trga na kom se nalazi čuveni natpis I amsterdam. Nakon obilaska sledi smeštanje u hostel. U večernjim satima zajedno odlazimo u neki od amsterdamskih barova (potražite Heineken happy hour: dva za jedan kupljen!), coffeeshopova (Hightimes), i odlazimo u šetnju čuvenim Red Lights districtom. Povratak u hostel, noćenje.

4.
dan

4. dan (25.04.2017) Holandija / AMSTERDAM / HAG / ROTERDAM
Ujutro slobodno vreme za individualne aktivnosti u Amsterdamu ili fakultativni odlazak na Veliku holandsku turu – Moderni Roterdam očaraće vas arhitektonskim smelostima ostvarenim na obalama reke Rote i Mas, koje čine najveću evropsku luku (do nedavno i svetsku!). Njegov duh odiše mladošću i napretkom, koji ovaj grad već godinama unazad doživljava prateći Amsterdam, kao drugi najveći grad u zemlji, u stopu. Kraljevski Hag otkriće Vam otmeno lice Holandije, prefinjenu klasičnu arhitekturu, koju niste imali prilike da vidite u Amsterdamu, glamurozna šetališta i parkove, ali i na najbolji način prikazati njen značaj u međunarodnim odnosima današnjice (veliki broj institucija od međunarodnog značaja, naročito u pravnom pogledu, funkcioniše upravo u Hagu). Uz Hag nalazi se i primorski resort – Sheveningen (nama poznat iz ne tako lepe priče…) Holanđanima poznat po luksuznim hotelima, dugoj peščanoj plaži, kockarnicama i ekskluzivnom šopingu…Na samoj turi imaćete priliku da vidite i Euromast (u Roterdamu), najviši holandski toranj, izgrađen za Florijadu 1960. godine, sa koga se pruža spektakularni pogled na roterdamsku luku i na grad... Nakon povratka sa ture, slobodno vreme u Amsterdamu... Odlazak u neki od Amsterdamskih klubova! Noćenje.

5.
dan

(26.04.2017) Holandija / AMSTERDAM
Nakon noćenja sledi slobodno vreme za obilazak grada. U popodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativne vožnje brodićem kanalima Amsterdama, koji će tom prilikom dobiti potpuno nov izgled u očima posmatrača. Nakon plovidbe mogućnost posete muzeju Heineken – preporuka za sve ljubitelje piva. Slobodno vreme za do organizovanog polaska na žurku.. Povratak u hostel. Noćenje...

6.
dan

(27.04.2017) Holandija / AMSTERDAM
Ujutro napuštanje hostela i slobodno vreme za neku od zaboravljenih amsterdamskih aktivnosti – poseta pijacama Albert Kajp ili čuvenom Vaterlu, obilazak amsterdamskog Zoološkog vrta Artis, kafa na Spui-u, ili vožnja bicikla... u večernjim satima Polazak prema Berlinu. Noćna vožnja kroz Holandiju i Nemačku.

7.
dan

(28.04.2017) Nemačka / BERLIN
Stizanje u Berlin u prepodnevnim satima. Smeštamo stvari u hostel i krećemo u laganu pešačku turu centralnim trgovima i ulicama u pratnji vodiča upoznajemo Berlin. Alexanderplatz, Muzejsko ostrvo, bulevar Unter Den Linden, Brandenburška kapija... Povratak i smeštanje u hostel. Nako toga sledi slobodno vreme za spremanje u odlazak na žurku u neki od najboljih berlinskih klubova. Povratak u hostel, noćenje.

8.
dan

(29.04.2017) Nemačka/ BERLIN
Ujutro pakujemo stvari i napuštamo sobe. Stvari ostavljamo u bus, i idemo na fakultativi izlet panoramsko razgledanje Berlina: Kroz bulevare Zapadnog Berlina, prolazimo pored Ku dama i Tir gartena, da bismo lagano preko Aleksandar placa krenuli u istraživanje Istočnog Berlina. Centralni deo i pauzu posećujemo Berlinskom zidu. East side galery pruža mogućnost da se naprave najbolje fotografije u gradu i čuje najlepša priča o nekada podeljenom Berlinu Po povratku sa izleta, predviđeno je slobodno vreme za individualno istraživanje ovog fascinantnog grada, do u kasnih večernjih sati, kada polazimo za Beograd.

9.
dan

(30.04.2017) Nemačka – Češka – Slovačka – Mađarska – Srbija
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Kraj putovanje...? Ne, samo predah do nekog novog putovanja! :)

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI 225€

NAČIN PLAĆANJA:
 • Gotovinsko plaćanje: 3.000 dinara prilikom prijave.
  • Druga rata 5.000 din do 15. februara 2017.
  • Ostatak 30 dana pre početka aranžmana (do 22.03.2017).
 • Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro, Master card, Visa electron, American express.
 • Mogućnost plaćanja Visa i Master card karticama banke Intesa do 6 mesečnih rata bez uvećanja
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max travel-a
 • Kredit: Max Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun
PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESE NA DAN UPLATE.
Rok za prijavljivanje je 20 dana pred polazak na put ili do popune slobodnih mesta.

Aranžman je rađen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.
Svi koji se prijave 30 i manje dana pred polazak na putovanje dužni su da uplate aranžman u celosti (100%).

NAPOMENE:

 1. Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Stari (plavi) pasoši više ne važe.
 2. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
 3. Neophodna viza za vlasnike novih biometrijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Ministarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP Republike Srbije, Koordinaciona uprava).
 4. Neophodni podaci za polisu osiguranja: JMBG, broj pasoša i adresa iz pasoša. Putnici su u obavezi da dostave sve podatke iz pasoša najkasnije 48h pred polazak na putovanje.
 5. Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje je obavezno za celokupan period putovanja. Putnici koji poseduju putno i zdravstveno osiguranje, potrebno je da prilože kopiju polise osiguranja prilikom prijave za putovanje ili da uplate osiguranje u agenciji.
 6. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 7. Ukoliko putnik ne izvrši uplatu rate ili celokupnog iznosa u predviđenom roku, smatra se da je odustao od putovanja. Datum otkaza se smatra trenutak kada Organizator obavesti putnika o raskidu ugovora zbog neizmirenja obaveze. Datum obaveštavanja putnika o neizmirenju obaveza i raskidu ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja.
 8. Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost. Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice.
 9. Molimo putnike da provere tačno vreme polaska dan pre početka putovanja, ukoliko do tada ne dobiju informaciju sms obaveštenjem.
 10. Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo overeni pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 11. Organizator ne može biti odgovoran za fakultativne i naknadno izvršene usluge, kao i za učešće na sportskim i drugim aktivnostima. Organizator nije odgovoran i ne može garantovati kvalitet i dužinu trajanja dnevnog i noćnog provoda, kao i drugih manifestacija.
 12. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja.
 13. Lokalna kategorizacija i klasifikacija hotela / apartmana.
 14. Organizator ima pravo da 5 dana pred put otkaže putovanje usled prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene.
Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
Max Travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.


Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja agencije “Max Travel” uskljadjeni sa YUTA standardom

OPŠTI USLOVI PUTOVANJA

Program br. 2 od 13.03.2017.
Licenca APR registar turizma kategorije OTP br. 65/2010 od 02.02.2010.
225

22. april / 30. april

9 dana/ 4 noći / AUTOBUS

Detaljnije o smeštaju