Prolećne ekskurzije > Berlin Trip


BERLIN- jedinstven i neponovljiv, grad koji je postao dom svih nacija sveta, grad koji nikada ne spava... prestonica ujedinjene Nemačke od 1990. godine, jedna od 16 nemačkih saveznih država, nalazi se na severo-istoku zemlje, na ušću reke Špreje u reku Hafel, potpuno okružen saveznom državom Brandenburg. Smatra se jednim od najmultikulturalnijih gradova na celom svetu (zastupljeni predstavnici 190 nacija), a takođe i liderom na poljima moderne i alternativne umetnosti, muzičke i filmske produkcije.  Nijedan nemački grad ne može se pohvaliti sa 3 operne i 2 koncertne dvorane, 25 bioskopa i 7 simfonijskih orkestara, 130 muzeja... Berlin je ujedno najzeleniji grad Nemačke. Nalazi se na udaljenosti od 1249 km od Beograda.
 
DREZDEN  četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj. Drezden pripada široj populacionoj regiji koja se naziva Saksonski trougao. Zbog svog izuzetnog kulturno - istorijskog značaja poznat je pod imenom Firenca na Elbi. Grad ima naročito mnogo spomenika iz doba baroka: Operu Zemper (nazvanu po arhitekti), Palatu Cvinger, Bogorodičnu protestantsku crkvu, Dvorsku rimokatoličku crkvu, Državni muzej Drezden... Ne treba propustiti posetu Muzeju starih majstora ili Kraljevskoj riznici, Muzeju Maisen porcelana, kao i šoping u poznatoj Prager ulici ili u tržnom centru “Elbepark”.
 
Vodeni grad Napfényfürdő Aquapolis- najatraktivniji delovi ovog objekta su divovski tobogani, Anakonda od 270 metara i Anakonda zatvorenog tipa sa kamikaze sekvencom od 218 metara , na čije tornjeve se prilazi liftom, na 30 metara visine. U prostoru zatvorenih bazena za uživanje na galeriji je postavljeno još 7 tobogana.  Tu su i spiralni tobogani, džakuzi i vodeni slapovi, wellness-bazeni i bazeni sa lekovitom vodom, fitnes sale, sauna i parna kabina … u sklopu kompleksa se nalaze tereni za različite sportske igre, kao što je fudbal na štrandu, odbojka ili tenis. (www.napfenyfurdoaquapolis.com)

POLAZAK: 19.mart
1.
dan

19. mart/ Beograd – Srbija – Mađarska – Slovačka – Češka – Nemačka:
Sastanak grupe u večernjim satima na dogovorenom mestu. Smeh i druženje tokom noćne vožnje preko Mađarske, Slovačke, Češke i Nemačke, sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja graničnih i carinskih formalnosti, odmora i osveženja....

2.
dan

20. mart/ Drezden – Berlin:
U jutarnjim časovima stižemo u Drezden - grad muzike i umetnosti. Info tura u pratnji vodiča - OperaZemper, Palata Cvinger u kojoj je 5 muzeja, Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata u okviru koje je čuveni „Zeleni trezor“, palata Tašenberg, deo nekadašnih gradskih zidina, Avgustov most... Po završetku obilaska grada, nastavljamo put i stižemo u Berlin u kasnim popodnevnim časovima. Smeštanje u hostel i slobodno vreme za upoznavanje grada, večernju šetnju, nakon čega sledi žurka dobrodošlice! Noćenje…

3.
dan

21. mart / Berlin:
Doručkujemo i nakon kraćeg odmora slediobilazak Berlina: lagana šetnja, u pratnji vodiča, centralnim trgovima i ulicama oko Alexanderplatz-a, Muzejskog ostrva, bulevara Unter Den Linden, Brandenburške kapije i Rajhstaga.... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hostel u večernjim časovima i nezaboravan provod na žurci!

4.
dan

22. mart / Berlin:
Doručak. Na raspolaganju vam je ceo dan za razgledanje ovog prelepog grada. U večernjim časovima još jedna fantastična žurka! Noćenje...

5.
dan

23. mart / Berlin - Nemačka – Češka – Slovačka – Mađarska:
Doručak. Nakon doručka pakovanje stvari i napuštanje soba. Stvari ostavljamo u bus, a mi imamo slodoban dan! Možete ga iskoristiti za šetnju, raznovrsni i povoljni shopping, kupovinu suvenira ili za posete nekoj od ustanova kulture.. Preporučujemo da prošetate do Martin-Groupius-Bau, Galerie Topographie des Terrors ili Jüdisches Museum.... ili da posetite uvek vibrantni i šareni Krojcberg, sjajni designer-ski šopovi na Prenzlauer Berg-u i uživate u opuštenoj atmosferi veselog Fridrhshajna... Iskoristite još malo slobodnog vremena da se oprostite od ovog veličanstvenog grada. U večernjim satima pozdravljamo Nemačku i vozimo se kroz Slovačku i Češku ka Mađarskoj. 

6.
dan

24.mart / Segedin – Beograd:
U Segedinu smo u jutarnjim satima. Ulazimo u Vodeni grad Napfényfürdő Aquapolis, gde nas čekaju divovski zatvoreni tobogani, spiralni tobogani, džakuzi, vodeni slapovi… ekspolozija pozitivne energije, zabava i animacija neće izostati! Nakon celodnevnog uživanja u ovom vodenom carstvu, krećemo ka Srbiji. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.
 

NAČIN PLAĆANJA:
  • Gotovinsko plaćanje: 30 evra(u dinarskoj protivvrednosti) prilikom rezervacije. Ostatak 20dana pre početka putovanja,
  • Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro, Master card, Visa electron, American express,
  • Mogućnost plaćanja Visa i Master card karticama banke Intesa do 6 mesečnih rata bez uvećanja,
  • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max travel-a,
  • Kredit: Max Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun.
Aranžman je rađen na bazi minimum 70 prijavljenih putnika.
 
Rok za prijavljivanje je 20 dana pred polazak na putovanje ili do popune mesta.
Svi koji se prijave 20 i manje dana pred polazak na putovanje dužni su da uplate aranžman u celosti (100%).
 
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.
 
NAPOMENA: 1.Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Stari (plavi) pasoši više ne važe. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA.
2.PUTNICI SU U OBAVEZI DA DOSTAVE PODATKE IZ PASOŠA ZA POLISU OSIGURANJA NAJKASNIJE 48h PRED POLAZAK NA PUTOVANJE.
 
 
Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 
Max Travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
 
 
Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja agencije “Max Travel” uskladjeni sa YUTA standardom
 
Program br. 1 od  20.11.2013.                                         Licenca APR registar turizma kategorije OTP br. 65 / 2010 od 26.01.2010.
189

19.03 / 24.03.2014.

3 noći / Autobus

Detaljnije o smeštaju