Prolećne Ekskurzije > Eurotrip

PRAG - glavni grad Republike Češke, osnovan je na obali reke Vltave na uzvišenju Visehrad, koje se i danas smatra kolevkom Češke države. Kasnije se širio prema severu i prema današnjem Novom mestu, Starom mestu, Maloj strani i Hradčanima. Grad je dostigao svoj vrhunac u vreme vladavine Karla IV tokom XIV veka, koji je izgradio Karlov most, započeo izgradnju katedrale Svetog Vita, kao i Karlov Univerzitet koji predstavlja najstariji slovenski Univerzitet. Grad, koji zbog svoje 500 godina stare arhitekture, netaknute tokom ratova, danas predstavlja jedan od najlepših gradova istočne Evrope.

BERLIN- ponovo otkrivena i ujedinjena prestonica Nemačke i Evrope, fascinira svojom veličinom i mnogim izuzetnim istorijskim spomenicima. Smešten na rekama Spree i Havel na severoistoku Nemačke i sa 3,5 miliona stanovnika spada u najveće gradove Evrope. Duga istorija nemačkog naroda, nekad ponosna i slavna, a nekad tragična i tužna, najbolje se oseća u Berlinu. Brojni posetioci su oduševljeni znamenitostima iz vremena carskog Berlina, ,,ožiljcima” iz vremena nacizma i simbolima podeljenog grada i naroda između kapitalističkog Zapada i komunističkog Istoka.

AMSTERDAM- jedan od najlepših i najkontroverznijih gradova Evrope, grad tolerancije i različitosti, grad istorije, zabave i kulture! Amsterdam je u isto vreme muzej na otvorenom, riznica znamenitih građevina i spomenika pod otvorenim nebom ali i moderna užurbana prestonica. Bilo da se opredelite za vožnju bicklom pored predivnih kanala, obilaženje čuvenih muzeja, šetnju kroz čuveni Red light district ili uživanje u nekom od velikih noćnih klubova, Amsterdam je grad koji definitivno obećava nezaboravan provod.

PARIZ- grad svetlosti, smešten na obali reke Sene, danas je jedan od vodećih svetskih kulturnih centara. Pariški muzeji i spomenici spadaju u najcenjenije turističke atrakcije. Grad mode, francuskih revolucija i istorije, nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ono što mu daje poseban šarm jesu mali bistroi, široki bulevari, ali i najlepša avenija na svetu, Champs-Elysees.

MILANO - je drugi po veličini grad u Italiji, glavni grad okruga Milano i regije Lombardija u severnoj Italiji. Milano se smatra „privrednim srcem“ Italije. Grad je takođe i svetski poznat privredni, modni i medijski centar. Milano je čuven po svojoj gotskoj katedrali, operi Milanska skala i velikom arhitektonskom i umetničkom nasleđu. U svetu Milano je najpoznatiji kao jedno od središta svetske mode (uz Pariz i Njujork).

Termin: 
19. april – 28. april 2018.

ONLINE PRIJAVA
1.
dan

19. april 2018. / BEOGRAD – Srbija – Mađarska – Slovačka:
Polazak autobusa sa dogovorenog mesta u poslepodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2.
dan

20. april 2018. / Češka – PRAG:
Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Odlazak javnim prevozom (metro ili tramvaj) u obilazak grada u pratnji vodiča: Vaclavske namesti sa spomenikom Sv. Vaclava, Obecni dum i Prašna brana, Staromestske namesti, Tynova crkva, stara Gradska kuća, Astronomski sat – Orloj, spomenik Janu Husu... Slobodno vreme. U kasnim popodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta - vožnja brodom rekom Vltavom, pogled na Prag iz jednog sasvim drugog ugla. U večernjim časovima mogućnost kolektivnog odlaska u diskoteku na prvu žurku u nizu – Welcome Party! Noćenje.

3.
dan

21. april 2018. / PRAG – DREZDEN – KARLOVE VARI:
Doručak. Slobodno vreme za uživanje u Pragu ili mogućnost odlaska na jedan od dva fakultativna izleta:
1. Fakultativni izlet Karove Vari – obilazak najpoznatijeg srednjoevropskog banjskog i turističkog mesta i jednog od najlepših srednjoevropskih gradova. Obilazimo čuvene banjske lekovite izvore termalne vode i kolonade (Termal Spring, Market Collonade…), grand hotel Pupp, crkvu Sv.Marije Magdalene, rusku pravoslavnu crkvu Sv.Petra i Pavla uz priču o čuvenim piscima, kompozitorima, istorijskim ličnostima koje su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mocart, Petar Veliki…), kao i većina holivudskih glumaca koji svake godine posećuje Karlove Vari povodom filmskog festivala. Uz to nećemo propustiti da probamo čuvenu Becherovku otkrivenu prije 200 godina, karlovarske oblande, vodu sa lekovitih izvora…
2. Fakultativni izlet Drezden - glavni grad nemačke savezne države Saksonija, u dolini rijeke Elbe, na 20 kilometara od granice sa Češkom. Zbog svog izuzetnog kulturno-istorijskog značaja poznat je pod imenom Firenca na Elbi, a čuven je i po građevinama iz doba baroka i umetničkim zbirkama. Najpoznatija obeležja grada su: Opera Zemper, palata Cvinger, Bogorodična protestantska crkva, dvorska rimokatolička crkva, državni muzej Drezden. Slobodno vreme za šoping u Drezdenu koji je po tome poznat. 
Povratak u Prag iz Karlovih Vari / Drezdena u poslepodnevni časovima. U večernjim satima sledi žurka. Noćenje.

4.
dan

22. april 2018. / Češka – Nemačka – BERLIN:
Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka Berlinu. Dolazak u Berlin oko 15:00h i panoramski obilazak grada: Trg Republike, Fridrihštrase, granični prelaz „Checkpoint Carlie“ simbol podeljenog Berlina, Brandenburška kapija, Rajhstag, Potsdamer plac, Zlatna Elza (spomenik boginje pobede), Kurfustendam, Berlinska katedrala, Aleksandrov trg, ostaci Berlinskog zida… Duža pauza u gradu (9 sati) za uživanje u čarima Berlina. Kasni večernji polazak ka našoj narednoj stanici – Amsterdamu! Noćna vožnja.

5.
dan

23. april 2018. / Holandija – AMSTERDAM:
Dolazak u Amsterdam u jutarnjim časovima i odlazak na malu holandsku turu. Zaanse Schanse tradicionalno selo i muzej na otvorenom, gdje se nalaze najlepši primerci vjetrenjača u Holandiji i gdje ćemo posetiti manufakturu klompi – tradiciolani holandski proizvod. U nastavku holandske ture poseta prekrasnim selima Marken i Volendam. Marken je tipično ribarsko selo – ostrvo, nasipom povezano sa kopnom. Jednako čaroban Volendam je romantična ribarska luka sa mnoštovom ribljih restorana. Razgled i slobodno vreme za uživanje. Nastavak puta ka Amsterdamu i prvo upoznavanje sa gradom: Trg Dam, Kraljevska palata, kuća Ane Frank, Leidseplein, Rembrantsplein, Munt, prodavnica cveća Begijnhof. Prošetaćemo čuvenom šoping ulicom Kalverstraat i poznatom četvrti crvenih fenjera. Check in u hotel do 16h. Slobodno vreme za odmor ili mogućnost fakultativne posete muzejima Van Gogh i Rijks ili krstarenje kanalima Amsterdama. U večernjim časovima mogućnost kolektivnog odlaska u diskoteku – Amsterdam Party. Noćenje.

6.
dan

24. april 2018. / AMSTERDAM– HAG – DELFT – ROTERDAM:
Doručak. Slobodno vreme za uživanje u očaravajućem Amsterdamu ili fakultativni odlazak na veliku holandsku turu: Dean Haag - sedište holandske vlade i kraljevske porodice. Razgledanje: Palata Mira – Parlament – Mauritshuis. Nastavak vožnje do najlepšeg holandskog grada Delft: poseta tipičnoj radionici čuvene plave keramike – glavni trg i nova crkva (u kojoj su smeštene grobnice holandskih vladara) – stara crkva (grob slikara Ver – Meera). Odlazak do Roterdama – najveće evropske luke i panoramsko razgledanje grada. Povratak u Amsterdam. Mogućnost kolektivnog izlaska u neku od diskoteka u Amsterdamu – NewZone Adventures Party. Noćenje.

7.
dan

25. april 2018. / Holandija – Francuska – PARIZ:
Doručak. Napuštanje smeštaja i polazak ka još jednom evropskom i svetskom biseru, gradu svetlosti – Parizu! Panoramski obilazak Pariza: Trg Republike, Vandom, Trg Konkord, čuvena avenija Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trg Trokadero, Ajfelova kula, Marsova polja, Dom, Latinska četvrt, Sorbona, Panteon, veličanstvena katedrala Notr Dam... Duža pauza za odmor u Parizu (9h) i u ponoćnim časovima polazak ka Milanu.

8.
dan

26. april 2018. / Italija – MILANO:
Dolazak u Milano u popodnevnim časovima i panoramski obilazak grada mode: obilazak veličanstvene katedrale Duomo sagrađene u gotskom stilu, a koja se nalazi na istoimenom trgu. Katedrala je bila najveće hrišćansko svetilište sve do izgradnje crkve Sv. Petra u Rimu, zauzima površinu od 12.000 metara kvadratnih i krasi je čak 3400 statua. Trg Merkanti, panorama Kraljevske palate koja datira iz XII veka i napravljena je isprva kao Gradska većnica. Nakon kratke pauze u galeriji Vitorio Emanuele, sa svođenog prolaza sa elegantnim prodavnicama i lokalima, a koji spaja Trg Duomo sa Trgom Skala, nastavak obilaska ka čuvenom teatru Milanska Skala, zatim panorama bazilike Sant Ambrođo koja potiče iz IV veka. Obilazak se završava posetom utvrđenju porodice Sforca, rezidencije tadašnjeg vojvode Frančeska Sforca, a sad muzeja u kojoj se, pored ostalog nalazi i poslednje Mikelanđelovo delo – Pijeta Rondanini. Check in u hotel. Slobodno vreme. Uveče mogućnost kolektivnog odlaska u diskoteku, na poslednju žurku na našoj ekskurziji 2018! Noćenje.

9.
dan

27. april 2018. / MILANO– LAGO DI KOMO:
Doručak. Napuštanje hotela, slobodno vreme u Milanu do polaska za Srbiju ili mogućnost fakultativnog odlaska na jezero Komo jedno od najlepših jezera u Evropi, okruženo veličanstvenim Alpima, okićeno čarobnim vrtovima, luksuznim vilama svetskog džet seta. Na obali jezera smešten je istoimeni gradić, čijim centrom dominira katedrala Duomo iz 15. veka, pravi dragulj italijanske umetnosti. Povratak u Milano i polazak ka Srbiji. Putovanje preko Slovenije, Hrvatske, sa kraćim pauzama za odmor po potrebi grupe kao i rešavanje graničnih i carinskih formalnosti.

10.
dan

28. april 2018. / Italija – Slovenija – Hrvatska – Srbija – BEOGRAD:
Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima. Puni utisaka, novih prijateljstava i bezbroj kreiranih uspomena se uz po koju suzu rastajemo i planiramo neku novu zajedničku avanturu… Kraj programa.

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI JE 269€*

Pogledajte naš informator OVDE


*U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan i iz Niša, Novog Sada i Kragujevca (minimum 40 putnika), uz uvećanje od 10€
*Za sopstveni prevoz cena aranžmana se umanjuje 20€ po osobi


NAČIN PLAĆANJA: 

Gotovinsko plaćanje:
 • 3.000 RSD prilikom rezervacije – akontacija u naznačenom iznosu je bespovratna
 • 5.000 RSD do 15.12.2017.
 • 5.000 RSD do 15.02.2018.
 • ostatak mesec dana pre početka aranžmana (19. mart 2018.)
 • Svi koji se prijave 20 i manje dana pred polazak dužni su da uplate aranžman u celosti (100%)
Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro, Master card, Visa electron, American express
 • Mogućnost plaćanja Visa i Master card karticama banke Intesa do 6 mesečnih rata bez uvećanja 
 • Kod plaćanja Master card prepaid karticom Vojvođanske banke, ostvaruje se popust od 10% na osnovnu cenu aranžmana. Odnosi se samo na celokupnu uplatu redovne ponude (popust na popust ne važi)
 • Kod plaćanja Visa Electron - debitnim karticama Unicredit banke (kartica uz studentski račun banke), ostvaruje se popust od 10% na iznos aranžmana koji se plaća karticom. Popust se obračunava na redovnu cenu aranžmana (popust se ne uračunava za već snižene cene)
Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max Travel-a 
KreditMax Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun.

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIV VREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESA NA DAN UPLATE.

NAPOMENE:
 1. Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Stari (plavi) pasoši više ne važe.
 2. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
 3. Neophodna viza za vlasnike novih biometrijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Ministarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP Republike Srbije, Koordinaciona uprava).
 4. Neophodni podaci za polisu osiguranja: JMBG, broj pasoša i adresa iz pasoša. Putnici su u obavezi da dostave sve podatke iz pasoša najkasnije 48h pred polazak na putovanje.
 5. Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje je obavezno za celokupan period putovanja. Putnici koji poseduju putno i zdravstveno osiguranje, potrebno je da prilože kopiju polise osiguranja prilikom prijave za putovanje ili da uplate osiguranje u agenciji.
 6. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 7. Ukoliko putnik ne izvrši uplatu rate ili celokupnog iznosa u predviđenom roku, smatra se da je odustao od putovanja. Datum otkaza se smatra trenutak kada Organizator obavesti putnika o raskidu ugovora zbog neizmirenja obaveze. Datum obaveštavanja putnika o neizmirenju obaveza i raskidu ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja.
 8. Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost. Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice.
 9. Molimo putnike da provere tačno vreme polaska dan pre početka putovanja, ukoliko do tada ne dobiju informaciju sms obaveštenjem.
 10. Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo overeni pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 11. Organizator ne može biti odgovoran za fakultativne i naknadno izvršene usluge, kao i za učešće na sportskim i drugim aktivnostima. Organizator nije odgovoran i ne može garantovati kvalitet i dužinu trajanja dnevnog i noćnog provoda, kao i drugih manifestacija.
 12. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja.
 13. Kategorizacija i klasifikacija hotela / apartmana je lokalnog karaktera.
 14. Organizator ima pravo da 5 dana pred put otkaže putovanje usled prebukiranosti hotela ili da ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene.
*ROK ZA PRIJAVLJIVANJE JE 30 DANA PRED POLAZAK NA PUTOVANJE ILI DO POPUNE MESTA.

*Aranžman je rađen na bazi minimuma od 70 putnika.
 • U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
 • Agencija zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena hotela ili prevoza.
 • Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).
 • U danima kada su organizovana razgledanja ili fakultativni izleti moguće je dobijanje lunch paketa ili hladnog obroka.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.
 • U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

Uz ovaj program važe OPŠTI USLOVI organizatora putovanja agencije Max Travel uskljađeni sa YUTA standardom.

OPŠTI USLOVI PUTOVANJA

Program br. 3 od 03.11.2017.
Licenca APR registar turizma kategorije OTP br. 65 / 2010 od 02.02.2010.
269

19. april 2018 / 28. april 2018.

10 DANA/ 5 NOĆI / autobus

Detaljnije o smeštaju