Nova godina > Prag

Zlatni grad koji treba doživeti!

Dobryden! 
Dobrodošli u grad star skoro 1200 godina koji se smatra jednim od najlepših evropskih gradova. Njegova izuzetna lepota i privlačnost dolaze kao rezultat savršenog spoja gotske i barokne arhitekture u jedinstvenu celinu dok je duh kojim odišu praške ulice, ono što će vas naterati da se momentalno zaljubite u njega. Fasade su optočene zlatom i bogatim ukrasima. Istorijski centar grada je pod zaštitom UNESCO-a.

Zamkovi, katedrale, najstarije sinagoge i Karlov most

Ono što je simbol grada jeste zamak Hradčani, praški Zoološki vrt - jedan od najmodernijih i najvećih zoloških vrtova u Evropi kao i čuveni Trg Sv.Venceslava gde se pored mnoštva kulturnih znamenitosti nalazi veliki poslovni i šoping centar. Tu su i toranj Petrinski odakle se pruža predivan pogled na grad, jevrejska četvrt i najstarija sinagoga u Evropi. Šta reći o Karlovom mostu, jednom od najstarijih mostova u Pragu? Njega morate da doživite!

Franc Kafka

Ono što svako ko poseti Prag kaže jeste da grad odiše posebnom dozom misticizma, a postoji legenda o duhu Franca Kafke, jednog od najznačajnijih evropskih pisaca XX veka rođenom u Pragu, da i dalje luta gradom. Legenda kaže da mu je duh ostao zarobljen u ovom svetu jer njegov verni prijatelj Maks Brod nije ispunio poslednju Kafkinu želju – da spali sva njegova dela.

Pravi užitak za pivopije i gurmane

Posle obilaska ovih znamenitosti OBAVEZNO svratite na po ,,jedno” pivce, po kome je Prag i prepoznatljiv u svetu (PilsnerUrquella, Budweiser, Gambrinus, Krusovice, Radegast, Velkopopovickýkozel ili Staropramen) u pabove koji se nalaze širom grada (Černého Vola, Hostinec U Kocoura, itd.). Da li ste znali da su Česi najveće svetske pivopije i najveći konzumenti piva? Prosečno godišnje popiju čak 150l piva. Pored piva, morate da probate i lokalnu kuhinju, a to su uglavnom jela od mesa - gulaš, řízek – odresci od svinjskog ili pilećeg mesa, knedle, u nekim od tradicionalnih restorana kao što su: Ferdinanda, Bredovský Dvůr, V Korunní. Uveče se možete odlučiti za neku romantičnu varijantu poput krstarenja Vltavom ili pak možete izaći u neki od modernih klubova Praga: Sasazu, Duplex, Karlovy Lazne, Mecca.

Karlove Vari 

Nalaze se u Češkoj na obalama reke Teple u zapadnom delu Bohemije. Mesto je poznato po porcelanu i staklu, ali i po filmskom festivalu koji se održava u julu i u poslednjih par godina je stekao veliku popularnost, te važi za jedan od najznačajnijih u centralnoj i istočnoj Evropi. Ovaj festival je jedan od najstarijih na svetu, prvi put se održao 1946. godine, a učestvovali su filmovi iz sedam zemalja.

Termin: 29. decembar 2017 - 03. januar 2018.

ONLINE PRIJAVA
1.
dan

29. decembar 2017. / BEOGRAD - Srbija - Mađarska - Slovačka:
Polazak autobusa sa dogovorenog mesta, preko puta OTC Buvljak u poslepodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2.
dan

30. decembar 2017. / PRAG:
Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Sledi prva info tura i upoznavanje grada u pratnji vodiča (Staro mesto - Karlov most, Trg Malteških vitezova, bista Karla IV, Klementinijum, Staromestski trg, astrološki sat Orloj, gradska većnica, crkva Sv.Tina, spomenik Janu Husu, Celetna ulica, Prašna kula, Obecni dum, Karlov univerzitet, Vaclavski trg, Nacionalni muzej…). Nakon razgledanja smeštanje u hotel. U večernjim satima žurka dobrodošlice. Noćenje.

3.
dan

31. decembar 2017. / PRAG:
Doručak. U prepodnevnim časovima fakultativni izlet panoramsko razgledanje grada - najstariji deo grada Višehrad, crkva Sv.Petra i Pavla, Dancing House, Nacionalni Teatar, Rudolfinum i obilazak jevrejske četvrt sa više sinagoga, uključujući obnovljenu najstariju sinagogu u Evropi i najluksuzniju Parisku ulicu u Pragu. Posle toga slobodno vreme za individualne aktivnosti. DOČEK NOVE 2018.GODINE. Noćenje.

4.
dan

01. Januar 2018. / PRAG- KARLOVE VARI - PRAG:
Doručak. Fakultativni izlet u Karlove Vari, obilazak čuvene banjske lekovite izvore termalne vode i kolonade (Termal Spring, Market Collonade...), grand hotela Pupp, crkve Sv. Marije Magdalene uz priču o čuvenim piscima, kompozitorima, istorijskim ličnostima koje su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mozart, Petar Veliki...), kao i poznatim holivudskim ličnostima koji svake godine posećuju Karlove Vari povodom filmskog festivala. Povratak u Prag u večernjim časovima. Repriza Nove Godine. Noćenje.

5.
dan

02. Januar 2018. / PRAG : Slovačka - Mađarska:
Doručak. Druga info tura i upoznavanje gornjeg grada u pratnji vodiča (crkva Loreto, palate Lobkovic, Valenštajn, Šternberg, Tuskani, smena straže na trgu ispred novog kraljevskog dvorca, katedrala Sv. Vita, stari kraljevski dvorac, kuća i muzej Franca Kafke). U popodnevnim časovima mogućnost fakultativnog razgledanja ovog veličanstvenog grada sa reke - krstarenje brodom po Vltavi. Nakon krstarenja slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska za Mađarsku u večernjim časovima.

6.
dan

03. Januar 2018. / BEOGRAD Mađarska - Srbija:
Vožnja kroz Mađarsku usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak u Beograd u oko podneva.

Smeštaj usluga 1/2 1/3 1/4
HOTEL EASY STAR (ex Top Garni) ** ND 189 179 159

Katalog smeštaja možete pogledati OVDE

ND- noćenje sa doručkom
 • U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan i iz Niša i Kragujevca (minimum 40 putnika),
 • za polaske iz Niša i Kragujevca cena aranžmana se uvećava za 10€
 • Za sopstveni prevoz cena aranžmana se umanjuje 20€ po osobi
NAČIN PLAĆANJA: 

Gotovinsko plaćanje:
 • 2500 RSD prilikom rezervacije akontacija u naznačenom iznosu je bespovratna
 • narednih 2500 RSD u roku od 15 dana (od dana potpisivanja ugovora)
 • ostatak 30 dana pre početka aranžmana (do 30.11.2017)
Kreditne kartice:
 • Visa, Dina, Maestro, Master card, Visa electron, American express
 • Mogućnost plaćanja Visa i Master card karticama banke Intesa do 6 mesečnih rata bez uvećanja
 • Mogućnost plaćanja Visa i Master Card karticama Komercijalne Banke do 6 mesečnih rata bez uvećanja
 • Kod plaćanja Master card prepaid karticom Vojvođanske banke, ostvaruje se popust od 10% na osnovnu cenu aranžmana. Odnosi se samo na celokupnu uplatu redovne ponude (popust na popust ne važi)
 • Kod plaćanja Visa Electron - debitnim karticama Unicredit banke (kartica uz studentski račun banke), ostvaruje se popust od 10% na iznos aranžmana koji se plaća karticom. Popust se obračunava na redovnu cenu aranžmana (popust se ne uračunava za već snižene cene)
Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max Travel-a
Kredit: Max Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun

-Rok za prijavljivanje je 20 dana pred polazak na putovanje ili do popune mesta.
-Svi koji se prijave 20 iili manje dana pred polazak na putovanje dužni da uplate aranžman u celosti (100%).
-Aranžman je rađen na bazi minimum 70 prijavljenih putnika.
-U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.


OPŠTE NAPOMENE:
 1. Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Stari (plavi) pasoši više ne važe.
 2. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
 3. Viza je neopphodna za vlasnike novih biometrijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Ministarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP Republike Srbije, Koordinaciona uprava).
 4. Neophodni podaci za polisu osiguranja: JMBG, broj pasoša i adresa iz pasoša. Putnici su u obavezi da dostave sve podatke iz pasoša najkasnije 48h pred polazak na putovanje.
 5. Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje je obavezno za celokupan period putovanja. Putnici koji poseduju putno i zdravstveno osiguranje, potrebno je da prilože kopiju polise osiguranja prilikom prijave za putovanje ili da uplate osiguranje u agenciji.
 6. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 7. Ukoliko putnik ne izvrši uplatu rate ili celokupnog iznosa u predviđenom roku, smatra se da je odustao od putovanja. Datum otkaza se smatra trenutak kada Organizator obavesti putnika o raskidu ugovora zbog neizmirenja obaveze. Datum obaveštavanja putnika o neizmirenju obaveza i raskidu ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno, po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja.
 8. Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost. Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice.
 9. Molimo putnike da provere tačno vreme polaska dan pre početka putovanja, ukoliko do tada ne dobiju informaciju sms obaveštenjem.
 10. Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo overeni pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 11. Organizator ne može biti odgovoran za fakultativne i naknadno izvršene usluge, kao i za učešće na sportskim i drugim aktivnostima. Organizator nije odgovoran i ne može garantovati kvalitet i dužinu trajanja dnevnog i noćnog provoda, kao i drugih manifestacija.
 12. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja.
 13. Kategorizacija i klasifikacija hotela / apartmana je lokanog karaktera.
 14. Organizator ima pravo da 5 dana pred put otkaže putovanje usled prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene.
PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIV VREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESE NA DAN UPLATE.

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija, organizator putovanja, zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza dugovanja.

MaxTravel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja agencije Max Travel usklađenim sa YUTA standardom.


OPŠTI USLOVI PUTOVANJA

Program br. 2 od 08.12.2017.
Licenca APR registar turizma kategorije OTP br. 65 / 2010 od 02.02.2010.
159

29. decembar 2017. / 03. januar 2018.

6 dana / 3 noći / Autobus

Detaljnije o smeštaju

  Fakultative

KARLOVE VARI

Karlova banja, Karlovi termalni izvori, smešteni su oko 120 km zapadno od Praga, na slivu reka Ohra i Tepla. Reč je o najpoznatijem, najatraktivnijem i najvećem češkom banjskom lečilištu i jednom od najpoznatijih geotermalnih izvora u Evropi, koji se često još naziva i Carlsbad. Na zna se tačno kada je grad osnovan, ali pretpostavlja se da je to bilo oko 1350. godine. Danas u Karlovim Varima možete pronaći 64 izvora lekovite mineralne vode. Najpoznatiji od njih je Vřidlo, čiji mlaz vode izbija na visinu od 12 metara, a temperatura vode je 72° Celzijusa. Mesto gde su snimani filmovi kao sto su Bornov Identitet, Nemoguća misija i James Bond...

KRSTARENJE VLTAVOM

Prostrano istorijsko jezgro Praga je pod zaštitom UNESKO-a. Zbog svog bogatstva poznat je i pod nadimkom Zlatni Prag. Veći deo grada leži u dolini reke Vltave, dok je ostatak u dolinama 9 malih pritoka. S leve strane u reku se u gradu uliva 5 potoka, a sa desne 4. Reka Vltava spada u simbole grada i sam pojam Praga se teško može odvojiti od nje.

PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA

Obići ćemo najstariji deo grada Višehrad, smešten na samoj obali Vltave. Mesto za koje se veruje da je odatle počelo naseljavanje i širenje Praga. Usput ćemo posetiti i mnoge druge znamenitosti, kao što su crkva Sv.Petra i Pavla, Dancing House, Nacionalni Teatar, Rudolfinum, ali tura obuhvata i obilazak jevrejske četvrti sa više sinagoga, uključujući obnovljenu najstariju sinagogu u Evropi, kao i najluksuzniju Parisku ulicu u Pragu...

Doček Nove godine i repriza

Ići ćemo u jedan od najvećih i najpopularnijih klubova u Pragu. Više bina sa različitim vrstama muzike, na kojima će puštati desetak DJ-eva iz raznih krajeva sveta. Nateraće vas da uživate u u svim tonovima.