Nova godina > Ohrid

Grad božanske svetlosti

Tako mali grad, a tako puno nudi. Netaknuta priroda, riznica kulturnog i istorijskog bogatstva. Zbog jedinstvene arhitekture i neprevaziđene umetničke vrednosti na relativno maloj površini, Ohrid omogućava svakom ljubitelju umetnosti da lakom šetnjom prođe kroz minule vekove.

Makedonski biser

Ovaj grad, spomenik, u kome ima tačno onoliko pravoslavnih crkava koliko ima dana u kalendarskoj godini; grad u kojem, kao u nekom vremeplovu, možete za čas proputovati kroz vekove i osetiti dah minulih vremena; grad gde je osnovana prva srpska eparhija; grad koji je uprkos burnoj prošlosti uspeo da ostane svetionik pravoslavlja. Zahvaljujući svojim osobenostima grad Ohrid i Ohridsko jezero proglašeni su 1980. godine za svetsko kulturno nasledstvo pod zaštitom UNESCO-a.

Biljana platno beleše

Površina jezera od 349 km2 i providnost od 22 m dubine samo govori o specifičnosti ovog jezera. Najpoznatiji izvor je svakako izvor reke crni Drim ili Biljanini izvori. Ovaj izvor se nalazi kod crkve Sv. Naum gde reka Drim izvire iz peska i stene u vidu 45 pojedinačnih izvora. Prema legendi koja datira još iz vremena Rimljana, to su izvori gde je prelepa Biljana prala veš sa svojim drugaricama kada se nesrećno zaljubila u vođu karavana koji se kod izvora snabdevao vodom za put. Ova priča je ispevana u poznatoj pesmi ,,Biljana platno beleše” i predstavlja najpoznatiju starogradsku pesmu i praktično himnu Ohrida.

Atraktvina destinacija za mlade

Poslednjih nekoliko godina nametnuo se kao nezaobilazna destinacija za mlade. Ohridska čaršija je savršena za šoping. Kafići, restorani i klubovi pružaju fantastičan provod. Ovde ćete doživeti neverovatnu novogodišnju priču. Nezaboravne novogodišnje noći doživljene na obalama prelepog jezera... Sve je to Ohrid. Pored toga izleti i niske cene vanpansionske potrošnje doprinose da mladi u potpunosti uživaju na Ohridu.

Ohridski biser

Priča o Ohridu nikako ne bi mogla da se završi, a da se ne pomenu nadaleko poznati i svetski priznati Ohridski biseri. Kako su nam rekli, biseri se dobijaju na veštački način po tajnoj recepturi koja se prenosi sa koleno na koleno u par porodica koje se još uvek bave ovim starim zanatom. Po recepturi čiji su tačni detalji i dalje nepoznati širokoj javnosti, tanki listići krljušti sitne ribe ,,plasice” koja živi samo u čistoj vodi Ohridskog jezera i delovima reke Crni Drim, slažu se i spajaju jedan sa drugim, zatim konzerviraju na poseban način dok se ne formiraju mali jajasti biseri. Od formiranih bisera se zatim prvi nakit i razni suveniri od kojih ćete svakako neki poneti sa sobom za uspomenu na ovo jedinstveno i predivno mesto.

Termin: 29. decembar 2017 - 02. januar 2018.

ONLINE PRIJAVA
1.
dan

1. dan: 29.dec.2017. / Petak / Niš – Ohrid :
Okupljanje putnika u večernjim časovima na parkingu Tempa u Nišu. Polazak autobusa iz Niša oko 23:30 časova! Noćna vožnja preko Srbije i Makedonije sa usputnim pauzama radi odmora, osveženja i regulisanja carinskih i graničnih formalnosti…

2.
dan

2. dan: 30.dec.2017. / Subota / Ohrid :
Dolazak na Ohrid i smeštanje u sobe u jutarnjim časovima. Obilazak grada: Radionica hartije, crkva Sv.Sofije, crkva Sv.Jovana Kanea, Plaošnik, ranohrišćanska bazilika, crkva Sv.Klimenta i Pantelejmona, Samuilova tvrđava, crkva Sv.Bogorodice Perivleptos, antički amfiteatar, nakon info ture, vreme je za prvu dnevnu žurku zagrevanja i upoznavanja! Nakon obilaska spremili smo dnevnu žurku zagrevanje - nema stajanja dok traje party putovanje! Vraćamo se u smeštaj, kratak predah i nastavlja se Welcome Party u obližnjem klubu! Noćenje.

3.
dan

3. dan: 31.dec.2017. / Nedelja / Ohrid :
Fakultativni izlet Žurka na brodu i krstarenje – uživajte uz muziku naših dj-eva dok krstarite Ohridskim jezerom. Povratak u smeštaj i spremanje za proslavu Nove Godine! Organizovan doček Nove Godine u jednom od najpoznatijih klubova ili restorana na Ohridu. Noćenje.

4.
dan

4. dan: 01.jan.2018. / Ponedeljak / Ohrid :
Fakultativni obilazak manastira Sveti Naum i Biljaninih izvora. Posmatraćete ušće Crnog Drima u Ohridsko jezero, uživaćete u legendi o vili Jezerki i Biljaninim suzama, čućete otkucaje srca iz kovčega Svetog Nauma, probaćete lekovitu vodu u vrtu crkve Svete Petke, kupićete najlepše suvenire ukrašene Ohridskim biserima. Po povratku na Ohrid kratak predah i u večernjim časovima smo pripremili reprizu novogodišnje večeri u obližnjem klubu.Noćenje.

5.
dan

5. dan: 02.jan.2018. / Utorak / Ohrid – Skoplje – Niš :
Napuštanje smeštaja i polazak za Srbiju u jutarnjim časovima (oko 10:00). Fakultativni obilazak Skoplja: Dušanov most na Vardaru, Tvrđava Kale, Mustafa-Pašina Džamija, Stari Bazar... Polazak za Niš u poslepodnevnim časovima. Dolazak u Niš u kasnim večernjim časovima.

Naziv smeštaja Usluga 1/6 1/5 1/4 1/3 1/2
KRSTANOSKI NA / 39 49 59 69
JOLESKI NA / / 49 59 69
MARTINA NA / / / 59 /
JOVANOSKI NA / 59 / / 69
KAROSKI NA / / 59 / /
RISTAK NA / / 59 / 69
RADE NA / / / 69 69
NEIM NA / / / / 79
DE LUX NA / / 49 59 69
ELBINI NA 49 / 59 69 79
FILIP NA / 59 69 / /
BELKOSKI NA / / 69 69 79
GUGOSKI NA / / / 69 79
VOLKAN NA / / 69 69 79
BLAŽESKI - LUX NA / / / 79 89
DJ APARTMANI - LUX NA / / 79 / 89
DIPLOMAT NA / / 79 / 89
 
Katalog smeštaja možete pogledati  OVDE


NA – najam bez ishrane
 • U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan i iz Novog Sada, Beograda i Kragujevca (minimum 40 putnika). Doplata za prevoz iz Novog Sada je 15€, iz Beograda 10€ i iz Kragujevca 5€
 • Za sopstveni prevoz cena aranžmana se umanjuje za 10€ po osobi
 • Za samo prevoz upit u agenciji
 
NAČIN PLAĆANJA:
 • Gotovinsko plaćanje:
  • 2500 dinara prilikom prijave/ rezervacije
  • sledećih 2500 dinara, petnaest (15) dana od dana uplate rezervacije
  • Ostatak, 30 dana pre početka aranžmana (do 30.11.2017.)
 • Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro, Master card, Visa electron, American express
 • Mogućnost plaćanja Visa i Master card karticama banke Intesa do 6 mesečnih rata bez uvećanja
 • Mogućnost plaćanja Visa i Master Card karticama Komercijalne Banke do 6 mesečnih rata bez uvećanja
 • Kod plaćanja Master card prepaid karticom Vojvođanske banke, ostvaruje se popust od 10% na osnovnu cenu aranžmana. Odnosi se samo na celokupnu uplatu redovne ponude (popust na popust ne važi)
 • Kod plaćanja Visa Electron - debitnim karticama Unicredit banke (kartica uz studentski račun banke), ostvaruje se popust od 10% na iznos aranžmana koji se plaća karticom. Popust se obračunava na redovnu cenu aranžmana (popust se ne uračunava za već snižene cene)
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max Travel-a
 • Kredit: Max Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun
PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIV VREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESE NA DAN UPLATE
 
OPŠTE NAPOMENE:
 1. Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Stari (plavi) pasoši više ne važe.
 2. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
 3. Viza je neopphodna za vlasnike novih biometrijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Ministarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP Republike Srbije, Koordinaciona uprava).
 4. Neophodni podaci za polisu osiguranja: JMBG, broj pasoša i adresa iz pasoša. Putnici su u obavezi da dostave sve podatke iz pasoša najkasnije 48h pred polazak na putovanje.
 5. Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje je obavezno za celokupan period putovanja. Putnici koji poseduju putno i zdravstveno osiguranje, potrebno je da prilože kopiju polise osiguranja prilikom prijave za putovanje ili da uplate osiguranje u agenciji.
 6. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 7. Ukoliko putnik ne izvrši uplatu rate ili celokupnog iznosa u predviđenom roku, smatra se da je odustao od putovanja. Datum otkaza se smatra trenutak kada Organizator obavesti putnika o raskidu ugovora zbog neizmirenja obaveze. Datum obaveštavanja putnika o neizmirenju obaveza i raskidu ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno, po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja.
 8. Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost. Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice.
 9. Molimo putnike da provere tačno vreme polaska dan pre početka putovanja, ukoliko do tada ne dobiju informaciju sms obaveštenjem.
 10. Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo overeni pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 11. Organizator ne može biti odgovoran za fakultativne i naknadno izvršene usluge, kao i za učešće na sportskim i drugim aktivnostima. Organizator nije odgovoran i ne može garantovati kvalitet i dužinu trajanja dnevnog i noćnog provoda, kao i drugih manifestacija.
 12. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja.
 13. Kategorizacija i klasifikacija hotela / apartmana je lokanog karaktera.
 14. Organizator ima pravo da 5 dana pred put otkaže putovanje usled prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene.
PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIV VREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESE NA DAN UPLATE.

Rok za prijavljivanje je 20 dana pred polazak na putovanje ili do popune mesta. Svi koji se prijave 20 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni da uplate aranžman u celosti (100%).

Aranžman je rađen na bazi minimum 70 prijavljenih putnika.U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.


Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija, organizator putovanja, zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza dugovanja.

MaxTravel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja agencije Max Travel usklađenim sa YUTA standardom.


OPŠTI USLOVI PUTOVANJA

Program br.4 od 05.12.2017.
Licenca APR registar turizma kategorije OTP br. 65 / 2010 od 02.02.2010.
39

29.DECEMBAR 2017 / 02. JANUAR 2018.

5 dana/3 noći / Autobus

Detaljnije o smeštaju

  Fakultative

Krstarenje Ohridskim jezerom

Upustite se u avanturu i zaplovite makedonskim biserom! Uzivajte u pogledu na planine, sa jedne strane, i kulturne spomenike sa druge strane, koji datiraju iz Vizantijskog perioda. Vozićemo se do izvora reke Crni Drim, kako bismo videli mesto gde se reka uliva u Ohridsko jezero.

Sveti Naum

Područje u kome se nalazi Sv.Naum je jedno od najlijepših na Ohridskom jezeru. Prekrasno zelenilo ovog predela, romantično ostrvce okruženo izvorima Crnog Drima, prostrana peščana plaža, sam manastir i pogled koji puca sa uzvišenja na kome je izgrađen, čine ovo mesto jednim od najprivlačnijih mesta za turiste, izletnike i stanovnike Ohrida. U ovom manastiru počivaju mošti Svetog Nauma, prosvetitelja; učenika braće Ćirila i Metodija.

Obilazak Skoplja

„Dugo sam putovao preko te zemlje Rumelije i video sam dosta lepih gradova i bio sam zapanjen Alahovim blagoslovima, ali nijedan me nije nadahnuo i obradovao toliko kao nebeski grad Skoplje kroz koji protiče reka Vardar“, ovako je u 17.v. jedan turski pisac, Dildžer Zede koji je bio očaran, opisao Skoplje. Uživajte u znamenitostima ovog drevnog grada.

Žurke

Za Vas smo birali neke od najlepsih barova na obali Ohrida. Prve dve žurke su nam u kafe baru Kadmo, vrlo prijatnog enterijera, dok je poslednja dnevna žurka u kafe baru Slavica koji se nalazi na samom šetalistu. Vama ostavljamo da otkrijete zašto je tako popularan među turistima a i samim meštanima.