Nova godina > Krakov

Krakov, grad legendi kojeg su čuvali zmajevi

Magičan studentski grad

Krakov i dalje važi za jedan od najatraktivnijih odredišta Evrope. Hiljade uličnih svetiljki i buran noćni život neki su od razloga da posetitite ovo mesto. Dozvolite neobičnim i bajkovitim predelima da vam se urežu u pamćenje i upoznajte nove običaje, ljude i kulturu.

Grad legendi

Neke od njih vezane su za brdo Vavel. Na njemu su istoimeni dvorac, katedrale sv. Vaclava i sv. Stanislava Biskupa. Na vrhu brda je i Zigmuntova kula sa pet zvona koja, po legendi, svojom zvonjavom teraju oblake i donose lepo vreme. Svaka devojka koja dotakne klatno biće srećna u ljubavi i brže će se udati.

Trg Rynek i 40.000 golubova

Šetnja glavnim trgom Rynek, pružiće vam najbolji uvid u kulturna dobra Krakova. Jedna od njih je gotička crkva sv. Marije sa koje se na svakih sat vremena oglašava trubač svirajući Hejnala Marijackog i prema legendi, na taj način odaje počast trubaču koji je poginuo na vrhu ove crkve neuspevši do kraja da odsvira navedenu melodiju. Obavezno ponesite hleb kako biste bili u mogućnosti da nahranite prijateljski nastrojene golubove, kojih na trgu Rynek ima preko četrdeset hiljada.

Fantastičan noćni život

Krakov ima najveći broj barova na svetu. Jednostavno stotine barova nalaze se u podrumima i dvorištima i protežu se od Starog grada do Kazimierzija i dalje. Neki od klubova koje bi trebalo posetiti su: Fusion, Prozak, Mixer, Black Cherry, Cien, Drukarnia, Ministerstwo, In Blanco, i mnoge druge.

Kobasice Kielbasa i Kocim pivo

Poljska kuhinja je slična srpskoj, ali je moguće da ćete morati da tražite dodatni hleb ukoliko niste navikli na manje količine. Preporučujemo da probate poljske piroške, slatke salate, kobasice Kielbasa, pečenu patku, dinstani kiseli kupus Bigos, paprikaš Flaki, ražanu supu sa kobasicom i jajima Zurek i knedle punjene sirom, mesom, krompirom, kiselom pavlakom ili kiselim kupusom Pierogi. Od aperitiva svakako treba probati krakovsko pivo Kocim i vodku Žubrovku, koja se služi sa sokom od jabuke. Neki od najboljih restorana u Krakovu su: Cherubino, Corleone, Szara Kazimierz, Trattoria Soprano i Del Papa. Za one koji vole šoping, Galeria Krakowska i Galeria Kazimierz su nezaobilazne stanice.

Magična atmosfera Krakova, nateraće vas da se ponovo vratite u ovaj grad koji je od Beograda udaljen 760km.

Termin: 29. decembar 2017 - 03. januar 2018.

ONLINE PRIJAVA
1.
dan

29. decembar 2017. Beograd - Mađarska - Slovačka:
Polazak autobusa sa parkinga u bloku 42 na Novom Beogradu, preko puta OTC Buvljak u poslepodnevnim časovima (okvirno 17h). Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2.
dan

30. decembar 2017. Krakov:
Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima. Upoznavanje grada u pratnji vodiča (brdo Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, stari gradski trg Rinek sa zvonikom – među najvećim u Evropi, Crkva Sv. Marije, Univerzitet Jagielo iz XIV veka, Barbakan, Cvetna vrata, ulica Kanoniczna sa zgradama iz XIV veka...). Nakon toga smeštanje u hotel/ hostel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti . Žurka dobrodošlice. Noćenje.

3.
dan

31. decembar 2017. Krakov (Rudnik soli - fakultativno):
Doručak (u hotelu System/ Ibis Stare Miasto). Mogućnost fakultativnog obilaska 700 godina starog Rudnika soli „VELIČKA“ (silazi se liftom do dubine od 100 m i obilazi se predivno podzemno jezero, kraljevska kapela napravljena od soli i koncertna dvorana). Povratak u Krakov i spremanje za najluđu noć. Doček Nove godine!!! Noćenje.

4.
dan

01. januar 2018. Krakov (Jevrejska četvrt - fakultativno):
Doručak u hotelima u podnevnim časovima, mogućnost fakultativnog izleta - obilazak Jevrejske četvrti Kazimierz (Remuh sinagoga, srednjovekovni trgovački trg, stara sinagoga i Isaak sinagoga, kao i lokalitet gde je sniman film Šindlerova lista...). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Repriza novogodišnje noći. Noćenje.

5.
dan

02. januar 2018. Krakov (Aušvic - fakultativno) - Slovačka - Mađarska:
Doručak (u hotelu System/ Ibis Stare Miasto) i napuštanje soba. Fakultativni obilazak Aušvica, koncetracionog logora iz II svetskog rata koji se od 1979. nalazi pod zaštitom UNESCO-a, ili slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja preko Slovačke i Mađarske uz pauze za odmor i osveženje.

6.
dan

03. januar 2018. Beograd:
Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

smeštaj usluga 1/2 1/3 1/4 1/5 1/6 1/8 1/10
HOSTEL TARA NA 119€ 109€ 109€ 99€ 99€ 95€ 85€
HOTEL SYSTEM*** ND 139 119€ / / / / /
HOTEL IBIS STARE MIASTO*** ND 159 / / / / / /
HOTEL IBIS BUDGET STARE MIASTO* NA 139 / / / / / /
ND- noćenje sa doručkom NA – najam bez ishrane

Katalog smeštaja možete pogledati OVDE

 • U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan i iz Novog Sada, Niša i Kragujevca (minimum 40 putnika)
 • Za polaske iz Niša i Kragujevca cena aranžmana se uvećava za 10€.
 • Za sopstveni prevoz cena aranžmana se umanjuje za 25€ po osobi
NAČIN PLAĆANJA: 
 • Gotovinsko plaćanje:
  • 2500 dinara prilikom prijave/ rezervacije
  • sledećih 2500 dinara, petnaest (15) dana od dana uplate rezervacije
  • Ostatak, 30 dana pre početka aranžmana (do 30.11.2017.)
 • Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro, Master Card, Visa Electron, American Express.
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max Travel-a.
 • Kredit: Max Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun.
PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIV VREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESE NA DAN UPLATE.

Rok za prijavljivanje je 20 dana pred polazak na putovanje ili do popune mesta. Svi koji se prijave 30 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni da uplate aranžman u celosti (100%).

Aranžman je rađen na bazi minimuma od 70 prijavljenih putnika.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.


OPŠTE NAPOMENE:
 1. Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Stari (plavi) pasoši više ne važe.
 2. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
 3. Viza je neopphodna za vlasnike novih biometrijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Ministarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP Republike Srbije, Koordinaciona uprava).
 4. Neophodni podaci za polisu osiguranja: JMBG, broj pasoša i adresa iz pasoša. Putnici su u obavezi da dostave sve podatke iz pasoša najkasnije 48h pred polazak na putovanje.
 5. Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje je obavezno za celokupan period putovanja. Putnici koji poseduju putno i zdravstveno osiguranje, potrebno je da prilože kopiju polise osiguranja prilikom prijave za putovanje ili da uplate osiguranje u agenciji.
 6. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 7. Ukoliko putnik ne izvrši uplatu rate ili celokupnog iznosa u predviđenom roku, smatra se da je odustao od putovanja. Datum otkaza se smatra trenutak kada Organizator obavesti putnika o raskidu ugovora zbog neizmirenja obaveze. Datum obaveštavanja putnika o neizmirenju obaveza i raskidu ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno, po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja.
 8. Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost. Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice.
 9. Molimo putnike da provere tačno vreme polaska dan pre početka putovanja, ukoliko do tada ne dobiju informaciju sms obaveštenjem.
 10. Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo overeni pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 11. Organizator ne može biti odgovoran za fakultativne i naknadno izvršene usluge, kao i za učešće na sportskim i drugim aktivnostima. Organizator nije odgovoran i ne može garantovati kvalitet i dužinu trajanja dnevnog i noćnog provoda, kao i drugih manifestacija.
 12. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja.
 13. Kategorizacija i klasifikacija hotela / apartmana je lokanog karaktera.
 14. Organizator ima pravo da 5 dana pred put otkaže putovanje usled prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene.
PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIV VREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESE NA DAN UPLATE.

Rok za prijavljivanje je 20 dana pred polazak na putovanje ili do popune mesta. Svi koji se prijave 20 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni da uplate aranžman u celosti (100%).

Aranžman je rađen na bazi minimum 70 prijavljenih putnika.U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.


Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija, organizator putovanja, zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza dugovanja.

MaxTravel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja agencije Max Travel usklađenim sa YUTA standardom.


OPŠTI USLOVI PUTOVANJA

Program br. 2 od 09.10.2017.
Licenca APR registarturizmakategorije OTP br. 65 / 2010 od02.02.2010.
85

29. decembar 2017. / 03. januar 2018.

6 dana / 3 noći / Autobus

Detaljnije o smeštaju

  Fakultative

Logor Aušvic

Na 50 km zapadno od Krakova nalazi se maleni gradić po imenu Osvjenćim, koji je nakon Nemačke okupacije Poljske, 1939.godine, priključen Nemačkoj i ime mu je promenjeno u Aušvic. Ovo mesto bi verovatno brzo palo u zaborav, da nije bilo nacističke odluke da se ovde podigne koncentracioni logor Auschwitz-Birkenau (kasnije nazvan i Logorom smrti). Za mnoge posetioce, ova poseta predstavlja veliko i snažno iskustvo. Posetioci obično dođu raspoloženi, a izlaze pognutih glava. Svake godine ovaj memorijal poseti preko milion turista. Danas je Aušvic centar sećanja na holokaust u čitavom svetu i spomenik svemu što se dešavalo Jevrejima u tom strašnom periodu njihove istorije.

Rudnik soli Velička

Na listi UNESCO - ove kulturne baštine, ovaj rudnik predstavlja izvanredan primer graditeljstva i predstavlja značajan deo ljudske istorije. Rudnik danas služi u turističke svrhe, godišnje ga obiđe preko 1,2 miliona ljudi. Rudnik danas ide do 327 metara u dubinu, dovoljno da u njega ubacimo Ajfelov toranj. Iz njega je do danas izvađeno čak 7.500.000 m3 rude, ekvivalent zapremine 3 Keopsove piramide!!! Zadiviće vas ovo čudesno mesto neverovatne akustike, sa lavirintima, uskim hodnicima, džinovskim pećinama, podzemnim jezerima. Spustićemo se niz otvor Danilovic i ići na dubinu od čak 123 metra, videti statue od kojih najteža ima 15 tona (slično težini 3 slona), videti jedinu podzemnu crkvu u Evropi na 102 metra dubine, gde se redovno održavaju koncerti simfonijskog orkestra Krakova. Jedan od vrlo čestih posetilaca je bio i čuveni Nikola Kopernik.

Obilazak jevrejske četvrti Kazimierž

Želimo da osetite jevrejski duh Kazimijerža i da posetite jevrejsko kulturno nasleđe, zato turu započinjemo od vrha ulice Szeroka. Više trg nego ulica, predstavlja srce ove četvrti. Na trgu se još uvek oseća duh pijace, kakav je nekada postojao. Šetnju nastavljamo do nekoliko najznačajnijih sinagoga (Remuh, Visoka, Isak, Stara). Upravo ovde je snimljen čuveni film Stivena Spilberga o Jevrejima, ,,Šindlerova lista”. Za ljubitelje filma ,,Kum" obavezna poseta je Omerta pub-u čiji je enterijer inspirisan ovim filmom, a za one, koji vole da isprobavaju nacionalne specijalitete, preporučujemo odlazak u Rotondu, prodavnicu lokalnih poljskih specijaliteta, i da probaju ,,zapjekanku’’.

Žurke, 31.12. / 01. - 02.01.2017.

Odlaskom u Krakov, zavirićemo na krakovski glavni trg, prelepo okićen, Rynek Glowny, gde ćete osetiti neverovatno dobru atmosferu, uživati malo u poljskim pop-rock izvođačima i popiti po koju čašicu Vibrova vodke (samo za one izdržljive ) i u društvu starih i novih prijatelja dočekati Novu godinu. Naravno za ljubitelje klubova, organizovan je doček u jednom od popularnih krakovskih klubova, gde ćemo zajedno sa vama dovesti atmosferu do usijanja 1. i 2.januara. Uživajmo još dve večeri zajedno, đuskajući u dva vrlo moderna kluba Prozak i Shakers, puneći baterije za nove pobede.