Nova godina > Bukurešt

BUKUREŠT – je glavni grad Rumunije i ujedno i njeno glavno političko, kulturno i privredno sedište, koje se nalazi u jugoistočnom delu zemlje. Bukurešt je postao glavni grad Rumunije 1862. godine, a prvi put se pominje u pisanim dokumentima još 1459. godine. Danas u samom gradskom jezgru živi preko dva miliona ljudi, a još toliko žitelja ima u široj gradskoj zoni. Grad je jedna velika i moderna prestonica, sa ogromnim bulevarima, prostranim ulicama i puno zelenila i cveća, kao i ogromnim građevinama. Većina velelepnih građevina delo su francuskih i italijanskih majstora, a Bukurešt ima epitet „Malog Pariza“.

Termin: 29. decembar 2017 - 02. januar 2018.


ONLINE PRIJAVA
1.
dan

1. dan: 29.dec. 2017. (petak) Beograd - Bukurešt :
Polazak autobusa sa parkinga sa dogovorenog mesta u večernjim časovima. Noćna vožnja do Bukurešta uz kraće pauze radi regulisanja graničnih i carinskih formalnosti, odmora i osveženja.

2.
dan

2. dan: 30.dec. 2017. (subota). Bukurešt :
Dolazak u Bukurešt u prepodnevnim časovima. Info tura sa pratiocem grupe i upoznavanje grada (Sala Palatuluj, zgrada skupštine, zgrada Securitatea, Opera, Nacionalna Banka, stari istorijiski centar sa zatvorom i crkvom, zgrada Parlamenta...) Nakon info ture, smeštanje u hotel. U večernjim satima žurka dobrodošlice. Noćenje.

3.
dan

3. dan: 31.dec. 2017. (nedelja) Bukurešt- Brašov:
Doručak. Fakultativni izlet Transilvanija. Polazak za Brašov najveći grad Transilvanije. Odmor i šetnja ovim prelepim gradom sa čuvenim trgom, većnicom i “ Crnom crkvom”. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nakon obilaska Brašova, poseta zamku Bran u kome je 1462. bio zatvoren Vlad Cepeš (grof Drakula). Obilazak zamka sa lokalnim vodičem. Zamak je sagrađen u 14. veku kao izuzetni fortifikacijski objekat u odbrani od nadiruće turske imperije. Zamak je autentično sačuvan sa zbirkom nameštaja i umetničkih vrednosti iz tog perioda Po završetku obilaska odlazimo da vidimo zamak Peleš, nekadašnjju letnju rezidenciju kraljevske porodice. U 19. veku je tu kralj Karol I sagradio ovaj čuveni zamak koji svojom lepotom nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Povratak u hotel. Spremanje za novogodišnju noć. DOČEK NOVE 2018 GODINE !!!. Noćenje.

4.
dan

4. dan: 01.jan. 2018. (ponedeljak) Bukurešt - Konstanca :
Doručak. Nakon odmora od najluđe noći sledi slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta u Konstancu, najveću Rumunsku luku i centar rumunske rivijere, koja se nalazi na obali Crnog mora. Videćemo kraljevu džamiju, Ovidejev spomenik, rimske tereme i čuveni Kazino, građen u stilu francuskog baroka, Mamaja plažu poznatu po svom kosmopolitskom duhu na kojoj se leti skupljaju hiljade mladih. Nakon povratka u hotel, odlazak na žurku. Noćenje.

5.
dan

5. dan: 02.jan. 2018. (utorak) Bukurešt:
Doručak, napuštanje hotela. Panoramski obilazak rumunske prestonice u pratnji vodiča. Videćemo Kraljevski park Carol Park i Trifumfalni luk, zgrada Parlementa koja je druga najveća zgrada na svetu (posle Pentagona). Nakon obilaska slobodno vreme za samostalno istraživanje i individualne aktivnosti. Uveče povratak za Beograd. Noćna vožnja.

6.
dan

6. dan: 03.jan. 2018. (sreda) Bukurešt - Beograd :
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Kraj programa.

 
Hotel Vrsta usluge 1/2 1/2 1
Hello Hotels 2* ND 119€ 99€  

ND-noćenje sa doručkom

Katalog smeštaja možete pogledati OVDE NAČIN PLAĆANJA: 
 • Gotovinsko plaćanje: 2.500 dinara prilikom prijave, narednih 2.500 dinara petnaest (15) dana od dana potpisivanja ugovora. Ostatak 30 dana pre početka aranžmana (do 30.11.2017).
 • Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro, Master Card, Visa Electron, American Express
 • Mogućnost plaćanja Visa i Master Card karticama Banke Intesa do 6 mesečnih rata bez uvećanja
 • Mogućnost plaćanja Visa i Master Card karticama Komercijalne Banke do 6 mesečnih rata bez uvećanja
 • Kod plaćanja Master Card prepaid karticom Vojvođanske banke, ostvaruje se popust od 10% na osnovnu cenu aranžmana. Odnosi se samo na celokupnu uplatu redovne ponude (popust na popust ne važi)
 • Kod plaćanja Visa Electron - debitnim karticama Unicredit banke (kartica uz studentski račun banke), ostvaruje se popust od 10% na iznos aranžmana koji se plaća karticom. Popust se obračunava na redovnu cenu aranžmana (popust se ne uračunava za već snižene cene).
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max travel-a
 • Kredit: Max Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun
PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESE NA DAN UPLATE.

Rok za prijavljivanje je 20 dana pred polazak na putovanje ili do popune mesta. Svi koji se prijave 30 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni da uplate aranžman u celosti (100%).

Aranžman je rađen na bazi mínimum 70 prijavljenih putnika.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.

NAPOMENE: 

 1. Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Stari (plavi) pasoši više ne važe.
 2. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
 3. Neophodna viza za vlasnike novih biometrijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Ministarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA).
 4. Neophodni podaci za polisu osiguranja: JMBG, broj pasoša i adresa iz pasoša. PUTNICI SU U OBAVEZI DA DOSTAVE PODATKE IZ PASOŠA NAJKASNIJE 48h PRED POLAZAK NA PUTOVANJE.
 5. Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja, Opštim uslovima putovanja agencije Max Travel, kao i sa Opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja.
 6.  Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost. Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice.
 7.  MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLASKA DVA DANA PRE POČETKA PUTOVANJA, UKOLIKO DO TADA NE DOBIJU INFORMACIJU SMS OBAVEŠTENJEM.
 8. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja!

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.

U slučaju promena na monetarnom ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza ugovanja.

MaxTravel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja agencije “Max Travel” uskladjeni sa YUTA standardom.


OPŠTI USLOVI PUTOVANJA

Program br. 2 od 09.10.2017.
Licenca APR registar turizma kategorije OTP br. 65 / 2010 od 02.02.2010.
99

29. decembar 2017. / 03.januar 2018

6 DANA/ 3 NOĆI / autobus

Detaljnije o smeštaju

  Fakultative

Bran – Dvorac Grofa Drakule

Drakulin dvorac, tj. zamak Bran, jedna je od najvećih misterija i zaštitni znak Rumunije i njenog turizma. Utvrđenje je postavljeno na samoj granici Transilvanije i Vlaške. Od drveta su ga napravili Teutonski vitezovi davne 1212. godine. Zamak je svetsku slavu stekao zahvaljujući svom najpoznatijem upravniku grofu Drakuli. Vladislav III Zmajević, knez i vojvoda Vlaški, poznat i kao Vlad Cepeš, što na rumunskom znači Vlad Nabijač ili Vlad Drakula. Poznat je po tome što je sprovodio surove metode u odbrani od osmanskih osvajanja, naročito nabijanjem na kolac, pre svega osmanlijskih zarobljenika i njihovih pomagača. Takođe je poznat i kao inspiracija za ime vampira u romanu ,,Drakula'' irskog pisca Brama Stokera. U samom dvorcu se nalazi postavka o istorijskoj ličnosti Vlada. U dvorištu palate nalazi se kameni bunar u koji turisti bacaju novčiće, a prema legendi grof Drakula svake noći dolazi na to mesto i ispunjava njihove želje. Legenda o najpoznatijem vampiru kaže da u zimsko doba svi vampiri ustaju predvođeni grofom Drakulom i kreću u svoje demonske pohode tako da na put ne bi trebalo kretati bez belog luka! Dvorac spolja izgleda jezivo i misteriozno, a unutra je prilično hladan. Smešten je na vrhu visoke stene, a svoju slavu duguje i veličanstvenim kulama i tornjevima. Turisti mogu obići spratove dvorca, dvorište, tajni prolaz. Uske krivudave stepenice vode vas kroz 60 soba napravljenih od drveta (mnoge od njih povezane su i tajnim prolazom). Sačuvana je i kolekcija nameštaja, oklop, oružje, koje obuhvata period od 14. do 19. veka.Takođe, ovde možete kupiti brojne suvenire: Drakulinu lutku, Drakuline zube i mnoge druge stvari vezane za grofa Drakulu i za sam dvorac.

Bukurešt panorama

Obilazak započinjemo Trijumfalnim lukom, jednim od osnovnih razloga zašto Bukurešt zovu Parizom Istoka. Širokim bulevarima krećemo preko De Golovog trga do memorijala avijatičara. Ulazimo u ulicu pobede gde se nalazi veliki broj znamenitosti. Memorijal revolucije, kraljevska palat, trg. Pobedonosno dolazimo do reke Dambovice da bi videli monumentalnu palatu pravde i došli do rumunskog Champ Elyse-a, kako bi Čaušesku rekao. Bulevarom Ujedinjenja dolazimo do Parlamenta i foto pauze. Nakon Parlamenta obilazimo i Karlov park sa impozantnim mauzolejom. Vožnjom kroz ulicu Univerziteta i ulicu Pobede dolazimo ponovo do trga Ujedinjenja odakle vas puštamo da uživate u čarima Bukurešta.

Konstanca

Celodnevni fakultativni izlet u Konstancu, najveću rumunsku luku na Crnom moru, poznatu i kao Rotterdam Istoka specifične arhitektonske mešavine francuskog art nouveau stila i tradicionalnog rumunskog stila. Šetnja poznatim letovalištem: spomenik Ovidiju ispred Nacionalnog istorijskog muzeja, starorimski kompleks sa mozaicima iz 4. veka pre n.e., Akvadukt, Velika Mahmudijeva džamija, Pravoslavna saborna crkva Sv. Petra i Pavla, kuća lavova… Nastavak vožnje do Mamaie, središta rumunske rivijere. Slobodno vreme za uživanje u lepotama crnomorske rivijere i kupanje.