Jesenji Trip > Bolonja Rim Firenca, sa posetom Napulja

RIM – Grad sa puno lica i još više priča i istorije, glavni grad Italije i regiona Lacio. Nalazi se na zapadu centralnog dela Apeninskog poluostrva na ušću reke Anijen u Tibar. Podignut je na sedam brežuljaka.Prema legendi grad je osnovao Romul, potomak trojanskog junaka Eneja, 753 godine p.n.e. i danas simbol grada predstavlja vučica koja je othranila Romula i Rema. Ovaj ‘'večni grad’’ je jedinstven u svetu po stotinama muzeja, crkava, arheoloških nalazišta, galerija, spomenika i prelepih fontana.

Termin: 18-23. oktobar 2017.
1.
dan

18. oktobar2017. / Beograd – Srbija – Hrvatska – Slovenija - Italija:
Polazak autobusa iz Beograda sa dogovorenog mesta u popodnevnim satima (okvirno 16-18h). Večernja i noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2.
dan

19. oktobar 2017. / Bolonja – Rim:
U jutarnjim satima stižemo u Bolonju,  glavni grad pokrajine Emilija Romanja. Poznata je po najstarijem univerzitetu u Evropi, čuvenom bolonjskom univerzitetu ali i kao prestonica italijanske kuhinje. Tri epiteta karakterišu Bolonju – la dotta, la rossa, la grassa – učena, crvena i debela. Kao univerzitetski grad jasno je zašto je učena, crvenkasto smeđe građevine i levičarska reputacija su zaslužni za epitet crvena a kad probate neke od tamošnjih specijaliteta shvatićete i zašto je debela. Upoznavanje grada u pratnji vodiča (trg Mađore, trg Netuno, Neptunova fontana, bazilika Sv. Petronija, Univerzitet, toranj Azineli i toranj Garizenda…), nakon toga slobodno vreme do kasnih popodnevnih sati kada krećemo za Rim. U večernjim satima dolazak u Rim i smeštanje u hotel. Noćenje

3.
dan

20. oktobar2017. / Rim:
Doručak. Vreme predviđeno za pešačku gradsku turu u pratnji vodiča: Piazza Venecia, Vitorio Emanuele, Fontana di Trevi, Španske stepenice, …saznajte zašto su španske stepenice omiljeno okupljalište mladih iz Rima i otkrijte sve tajne najlepšeg grada u Italiji. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim satima žurka. Noćenje

4.
dan

21. oktobar 2017. / Rim – Napulj (fakulativno):
U jutarnjim časovima oko 10h mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Napulj. Obilazak znamenitosti i upozavanje grada Napulja u pratnji vodiča nakon toga slobodno vreme za individualne aktivnosti. U kasnim popodnevnim satima krećemo za Rim. Dolazak u hotel spremanje za odlazak na žurku. Noćenje.

5.
dan

22. oktobar 2017. / Rim – Vatikan (fakultativno) - Firenca:
Doručak. Napuštanje hotela mogućnost fakultativnog obilaska Vatikana, najmanje nezavisne države na svetu. Ono što ćemo videti su dela nepocenjive umetničke vrednosti, građevine poput Bazilike Sv. Petra i Sikstinske kapele koje se vezuju za poznate renesanse umetnike Botičelija, Berninija, Rafaela i Mikelanđela...
Ukoliko želite da još malo istražite ovaj predivni grad preporučujemo turu ‚‘‘Anđeli i demoni‘'. Ovo je idealna prilika da se prošetate ulicima Rima i obiđete neke od najvećih znamenitosti večnog grada , poput Panteona, trga Navona sa najlepšom fontanom Četiri reke, trga Popolo ili zamka Sant Angelo, kao i mnogih drugih. Prošetaćemo putevima iluminata i otkriti neke od misterija koje je bestseler Den Brauna ''Anđeli i demoni''. Nakon izleta slobodno vreme do večernjih sati kada je predviđen polazak za Firencu. Noćna vožnja preko Italije.

6.
dan

23. oktobar 2017. /  Bolonja – Italija – Slovenija - Hrvatska:
Noćna vožnja preko Italije, Slovenije i Hrvatske. Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima. Kraj programa. 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 139 €

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
 • Autobuski prevoz autobusima visoke turističke kategorije (TV, dvd, audio i video oprema, A/C) na relaciji prema programu, v3 noćenja u1/3 bungalovima u Camping Village Roma(dva odvojena ležaja i jedan ležaj na razvlačenje)
 • Usluge pratioca grupeza sve vreme aranžmana,
 • Organizaciju putovanja u celini
CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje za državljane Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalištem u Srbiji:
 1. 1.25€ dnevno (od 18 do 65 god)do osigurane sume 35.000€ - plaćanje u agenciji
 2. 1€ dnevno (ispod 18 god)do osigurane sume 35.000€ - plaćanje u agenciji NAPOMENA: prilikom prijavljivanja obavezno dostaviti podatke iz pasoša (JMBG, br. pasoša i adresu iz pasoša)
 • Obaveznu gradsku taksu u Rimu – 2€ po osobi po noći, plaćanje na licu mesta
 • Kontinentalni doručak u restoranu u okviru kompleksa 6€ / po danu (za ceo aranžman 18€ po osobi)
 • Doplatu za 1/2 bungalove – 15€ po osobi, plaćanje u agenciji
 • Fakultativne izlete (Vatikan, Anđeli i demoni, Napulj i noćne žurke)
 • Individualne troškove putnika
NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje:
 1. 3000 RSD prilikom rezervacije do 20.juna
 2. 5000 RSD druga rata do 15.avgusta
 3. ostatak 30 dana pre početka aranžmana do 18. septembra 
 • Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro, Master Card, Visa Electron, American express §
 • Mogućnost plaćanja Visa i Master Card karticama Banke Intesa do 6 mesečnih rata bez uvećanja
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max travel-a
 • Kredit: Max Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde klijent ima otvoren tekući račun
PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESA NA DAN UPLATE.

Aranžman je rađen na bazi minimum 70 prijavljenih putnika. Rok za prijavljivanje je do popune mesta. Svi koji se prijave 20 i manje dana pred polazak na putovanje dužni su da uplate aranžman u celosti (100%).

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.

NAPOMENE:
 1. Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Stari (plavi) pasoši više ne važe.
 2. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
 3. Neophodna viza za vlasnike novih biometrijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Ministarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA).
 4. Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja, Opštim uslovima putovanja agencije Max Travel, kao i sa Opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja.
 5. Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost. Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice.
 6. Organizator ima pravo da 5 dana pred put otkaže putovanje usled prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene.
 7. MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLASKA DVA DANA PRE POČETKA PUTOVANJA, UKOLIKO DO TADA NE DOBIJU INFORMACIJU SMS OBAVEŠTENJEM. 

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

Max Travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja i garancija putovanja agencije “Max Travel” uskladjeni sa YUTA standardom.

Program br.1 od 05.06.2017. Licenca APR registar turizma kategorije OTP br.65
139

18.10.2017. / 23.10.2017.

6 dana, 3 noći / Autobus

Detaljnije o smeštaju