Go2 Makedonija > Лефкада SUMMER FUN

Лефкада е остров во Јонското Море, еден од најголемите што ѝ припаѓаат на Грција.

Островот е поврзан со копното со автопат и висечки мост, а е најпознат во светот по прекрасните плажи од кои застанува здивот.

Лефкада е прилично голем остров. Во насока север-југ е долг 35 километри, додека исток-запад, преку 15 километри. Вкупната површина на островот изнесува 336 километри квадратни.

Главниот град на островот, а воедно и административен центар на целата област е истоимениот град, Лефкас, којшто се наоѓа на северно-источниот дел од островот, на точката каде што јонскиот остров се поврзува со копнениот дел од Грција и на приближно 20 минути возење со автомобил од националниот аеродром Актион.

Барањето соодветни зборови за да се опише убавината на скриениот јонски архипелаг станува залудна работа, по само неколку дена престој на него.

Опкружувањето на природата која врз него и неговата околина се поиграла, правејќи чудесни комбинации помеѓу прекрасното море и зеленото копно, ја плени уметничката душа кај секој нејзин посетител.

Сината лагуна со својата тврдина, морските спрудови кои се поигруваат со гледката кон него, островот го прават сосема специфичен.

Јонскиот брег со скриените плажи е вистинскиот магнет кој во последните години го вброи во самиот врв на светските дестинации за одмор. Лефкада е најпрочуена според плажите од кои застанува здивот.
1.
dan

07.Јули ПРВ Термин / 16.Јули ВТОР Термин / 25.Јули ТРЕТ Термин / 03.Август ЧЕТВРТ Термин 2017 Македонија-Грција
Поаѓање од Скопје во попладневните,доцни часови. Возење низ Македонија до границата со Грција.Пауза за одмор и за гранички царински и пасошки контроли.

2-10.
dan

08– 16.Јули ПРВ Термин/17– 25.ЈулиВТОР Термин /26.Јули– 3.АвгустТРЕТ Термин / 4 – 12.Август ЧЕТВРТ Термин 2017. – Лефкада
Пристигнување на Лефкада во раните утрински часови. Сместување во апартмани/студиа/соби во Никиана и Нидри. Деновите на Лефкада Ви препорачуваме да ги искористите за дневни и ноќни забави,дружење,уживање во убавините на Јонско море и прекрасните песочни плажи Desimi, Mikros Gialos, Agiofili, Milos, Katizma, Kalamitsi, Egremni, Porto Katsiki,како и истражување на околните острови Madouri, Sparti, Skorpidi i Skorpios, главниот град Лефкас,водопадите во Нидри,традиционалните планински села Vafkeri,Aleksandros и Kolivata...

11.
dan

17.ЈулиПРВ Термин /26.Јули ВТОР Термин / 4.Август ТРЕТ Термин /13.Август ЧЕТВРТ Термин 2017 Лефкада-Скопје
Напуштање на сместувањето во предпладневните утриснки часови. Возење низ Грција со застанување за царински и пасошки формалности кон Скопје.Пристигнување во Скопје во вечерните часови.

РЕДОВЕН ЦЕНОВНИК

HOTEL usluga termin
07.07-18.07. 16.07-27.07.
1/2 1/3 1/4 1/5 1/6 1/7 1/2 1/3 1/4 1/5 1/6 1/7
VAYA NA x x 209 x x x x x 269 x x x
STELIOS NA x x x x x x x 229 x x x x
ZODIAK NA 219 199 199 x x x 259 249 239 x x x
KAKANOS NA 249 x x x x x 289 x x x x x
NIKI NA x x 199 189 x x x x 239 229 x x
ANGELINA NA x 229 219 209 199 x 289 269 259 249 239 x
FILIPOS NA 239 x x x x x 269 x x x x x
KRISS NA x x x x x x x 239 229 x x x
FILIO NA x x x x x x 259 x x x x x
DASKALOS NA x x x x x x 289 259 x x x x
ARETAS NA x x x x x x x x x x 229 x
LILA NA x x x x x x x x 259 x x x
DIMITRA NA* x x x x x x 269 x x x x x
ALFA NA x x x x x x x x x 229 x x
DANAI NA x x x x x x 259 249 x x x x
GAZIS NA x x x x x x 289 259 x x x x
ELA HOUSE  NA x x x x x x x 269 x 249 x x
STELA NA x x x x x x x x x x 229 219


HOTEL usluga termin
25.07-05.08. 03.08-14.08
1/2 1/3 1/4 1/5 1/6 1/7 1/2 1/3 1/4 1/5 1/6 1/7
VAYA NA x x 259 x x x x x x x x x
STELIOS NA x 229 x x x x x x x x x x
ZODIAK NA 259 249 239 x x x 269 259 249 x x x
KAKANOS NA 289 x x x x x x x x x x x
NIKI NA x x 239 229 x x x x x x x x
ANGELINA NA x 269 259 249 239 x x x x x x x
FILIPOS NA 269 x x x x x x x x x x x
KRISS NA x 239 229 x x x x x 239 x x x
FILIO NA 259 x x x x x 269 x x x x x
DASKALOS NA x x x x x x x x x x x x
ARETAS NA x x x x 229 x x x x x 229 x
LILA NA x x 249 x x x x x 259 x x x
DIMITRA NA* 259 x x x x x 269 x x x x x
ALFA NA x x x 229 x x x x x x x x
DANAI NA 259 239 x x x x x x x x x x
GAZIS NA 279 249 x x x x 279 249 x x x x
ELA HOUSE  NA x 259 x 239 x x x x x x x x
STELA NA x x x x 219 209 x x x x 219 209


Цена на аранжманот по лице.
Цената е за наем на соба/студио за 9 ноќевања со вклучен превоз.

НАПОМЕНИ:

**Собите/студијата/Апартманите се стандардни и располагаат со кујна.

**Можност за доплата за полупансион (појадок и вечера) - 90 евра за цела смена по лице.

**Понудата е со вклучен превоз. За сопствен превоз плаќате 30 евра помалку по лице.

**Плаќањето е во денарска противредност (1 евра = 62 денари). Начин на плаќање: Готовински - 30% од аранжманот се уплаќа на денот на направената резервација.Остатокот треба да се доплати најдоцна на 20 дена пред реализација на аранжманот. Со картичка - важат истите услови како и кај готовинското плаќање. Со фактура - важат истите услови како и кај готовинското плаќање.

**Рокот на важење на патните исправи треба да е минимум 3 месеци пред истекувањето.Патниците сами сносат одговорност доколку имаат невалидни патни исправи.

**Малолетни лица мораат да имаат заверена согласност за патување надвор од границите без родител.

**Факултативните излети не се задолжителни.Нивните термини се променливи и зависат од слободните термини по локалитетот кој е цел на посета.Тие се организирани од локалните Грчки туристички агенции и за нив важат општите услови на патување.Патниците кои нема да бидат задоволни од некоја од факултативните излети рекламациите можат да ги упатат директно во локалната туристичка агенција која е организатор.

Организаторот не е одговорен и не може на го гарантира квалитетот и должината на траењето на дневните и ноќните забави како и останатите манифестации.

**Категоризацијата и класификацијата на хотелите и апартманите е локална.

**Организаторот има право на измени во однос на сместувачките капацитети или откажување на аранжманот а за тоа е должен да го извести патникот најдоцна 7 дена пред патувањето.

**Аранжманите се организирани за минимум 40 патници.

Во случај на недоволен број пријавени патници,организаторот го задржува правото на откажување на аранжманот 7 дена пред патувањето.

За програмот ЛЕФКАДА 2017 важат опшите услови на патување.
189

Термин I (Aутобус) / 7. јул - 17. јул 2017.

11 денови / 9 ноќевања / Аутобус

Detaljnije o smeštaju
219

Термин II / 16. јул - 26. јул 2017.

11 денови / 9 ноќевања / Аутобус

Detaljnije o smeštaju
209

Термин III / 25. јул - 4. август 2017.

11 денови / 9 ноќевања / Аутобус

Detaljnije o smeštaju
209

Термин IV / 03. август - 13. август 2017.

11 денови / 9 ноќевања / Аутобус

Detaljnije o smeštaju