Daleke destinacije > The End Of The World Tour

THE END OF THE WORLD TOUR

Naša najkompleksnija i najegzotičnija tura u ponudi do sada! Deo Južne Amerike koji obilazimo predstavlja nam potpuno drugu civilizaciju staru hiljadama godina unazad. U toku našeg putovanja upoznaćemo potpuno novi svet, kulturu i tradiciju i na taj način postaćemo bogatiji za jedno neverovatno iskustvo koje, iskreno rečeno, može dosta oplemeniti i promeniti na bolje nas same.

BUENOS AIRES, SALTI, BOLIVIJA, TUPIZA

Put koji prelazimo dug je hiljade kilometara, a započinjemo ga u Buenos Airesu, Argentina, kolevci tanga. Nakon prve prestonice na ruti upućujemo se ka Salti, malom šarmantnom gradiću na severu odakle krećemo na fantastično putovanje ka Boliviji prolazeći kroz pustinju, slana jezera i skoro netaknunutu prirodu. Videćemo pejzaže prirode na koje nismo navikli, a sa nekima se i prvi put susrećemo uživo, imaćete osećaj kao da ste na drugoj planeti. Preći ćemo granicu Bolivije, I doći u grad Tupiza. Leto će smeniti zima, bićemo na 3000m nadmorske visine i biće nam potrebni listovi koke koje ćemo žvakati kako bi disali normalno.

LA PAZA, AMAZONSKA ŠUMA, RURRENABAGUE

Iz Tupize ćemo se uputiti ka najvišoj prestonici na svetu koja se uzdiže sve do 4000m nadmorske visine gde će vam se i nebo činiti jako blizu. Posetom La Pazi uvidećete da je zaista nestvaran grad i nema sličnosti ni sa jednom drugom prestonicom na svetu. Iz La Paza letimo ka Amazonskoj džungli i malom seocetu Rurrenabaque smeštenom na delti dveju reka. U džungli pravimo izbor izmedju dve fakultative: upoznavanja Amazonske džungle ili Amazonske močvare. Bilo koju da odaberete čekaće vas avantura života, spoj sa netaknutom prirodom i pravo preživljavanje bez struje. Bićete prepušteni samo vašim čulima i instiktima, naši lokalni vodiči upoznaće vas sa predelima gde su odrasli i naučiti vas bar malo njihovom stilu života. Kupaćete se sa rečnim delfinima, posmatrati krokodile ispod Vas, orlove i papagaje iznad Vas i konačno stopititi se sa prirodom koja Vas okružuje.

PERU, MAČU PIKČU, LIMA

Nakon fakultativa vratićemo se u Rurrenabaque, napunićemo baterije na plaži i već sledećeg dana imamo kratki let za Cusco, kulturnu prestonicu Perua. Nakon razgledanje Cusca krećemo ka prestonici starih Inka, Maču Pikču, za koju su reči suvišne, mnogima će se upravo ovde ispuniti životni san, biti i disati na ovom mestu zaista je osećaj koji će vam celog života biti urezan duboko u srcu. Nakon Inka krećemo ka savremenoj prestonici Perua, Limi, jednom od najopasnijih gradova na svetu. Smestićemo se u bezbedan deo grada i obilaziti ga u meri koliko je to moguće i bezbedno po grupu.Iz Lime ćemo ujedno i imati let za Beograd u koji ćemo doneti uspomene i potpuno novo životno iskustvo nakon kojeg ćete se osećati zaista oplemenjeno.

Da li ste spremni za sve ovo?

Termin: 22. februar 2017.

ONLINE PRIJAVA
1.
dan

22.02.2017.:
Polazak iz Beograda u popodnevnim časovima, sa jednim presedanjem u Parizu, dolazak u Buenos Aires sutradan u jutarnjim časovima.

2.
dan

23.02.2017.:
Dobrodosli u Buenos Aires, polaznu prestonicu na nasem putu kroz Južnu Ameriku dugom više od 5000km, avantura može da počne! Smeštanje u Sabatico hostel u bezbednom i fantastičnom delu grada. Kratak predah nakon koga krećemo u obilazak najvažnijih turističkih znamenistosti grada. Obilazimo boemske ulice u kojim se živi za tango i tango je život. Obilazak popularnog stadiona La Bombonera fudbalskog kluba Boce Juniors iz kojeg je proistekao čuveni Diego Maradona. Obilazak celog Boca kraja, živopisnih prakova, kao i poseta grobu Evite Peroni, poznate glumice, političarke i pre svega prve dame Argentine. Noćenje.

3.
dan

24.02.2017.:
Slobodan dan za individualno istraživanje grada. Uživajte u čarima argentinske prestonice, pijte vino sa lokalcima, zaigrajte tango ili posmatrajte kako život teče iz nekog od barova ovog prelepog grada. Noćenje.

4.
dan

25.02.2017.:
Slobodan dan za odmaranje pored reke, uveče idemo u noćni provod kako bismo osetili čari argentinske prestonice noću. Noćenje.

5.
dan

26.02.2017.:
Pakujemo kofere i krećemo ka aerodromu za let ka Salti. Po dolasku krećemo u razgledanje grada, glavnog trga i periferije. Veče je rezervisano za neki od restorana i barova koji ovaj planinski grad nudi. Noćenje.

6.
dan

27.02.2017.:
Krećemo dalje, ukrcavamo se u kombije i krećemo rutom ka granici sa Bolivijom. Ovo putovanje nije obična vožnja jer prizori oko nas će vas ostaviti bez daha, bukvalno. Penjemo se sve do 3000m nadmorske visine, usput ćemo žvakati listove koke kako bi lakše disali. Oko nas razgledamo planine koje imaju 7 boja, pustinje, jezera soli, kanjone, srećemo lame i vidimo na nebu orlove. Prolazimo kroz argentinska sela, potpuno drugi svet, druga civilizacija od naše. Stižemo do malog gradića pored same granice sa Bolivijom. Noćenje.

7.
dan

28.02.2017.:
Prelazimo u Boliviju i taksi prevozom krecemo ka gradu Tupiza gde stajemo kako bi isli u razgledanje grada, sumiranje utisaka i odmor. Noćenje.

8.
dan

01.03.2017.:
Slobodan dan za odmor u Tupizi. U večernjim satima ukrcavamo se na spavaći autobus (da, dobro ste pročitali ) i u prepodnevnim časovima stižemo u La Paz.

9.
dan

02.03.2017.:
Stigli smo u prestonicu Bolivije grad La paz. Grad je sam po sebi nestvaran time sto je izgradjen na 4000m nadmorske visine, ali kada tome dodate i obilizak Veštičje pijace, jela na ulicama, milione ljudi koji užurbano voze, pedaliraju, guraju, hodaju, a zatim i kad ga pogledate sa jednog od najlepših vidikovaca na svetu i kada ga udahnete, razumećete gde smo vas doveli i koliko je ovo drugačija kultura i civilizacija od bilo čega do sad. Noćenje.

10.
dan

03.03.2017.:
Ostajemo u La Pazu, za one hrabrije spremili smo najuzbudljiviju fakultativu: Dead road. Ovo je jedan od najekstremnijih turističkih poduhvata u svetu. Sa visine od 4000m kroz put smrti, koji je Bolivijska vlada pre par godine tek zabranila za motorni saobraćaj, spuštate se mountain bike-om klancima, kozjim stazama, šljunkom, peskom i asfaltom skoro 4 sata, ponekad brzinama većim od 70 km/h dok skrot ne sidjete gde vas u podnožju ceka minibus, predah i povratak u La Paz. Ovo je ekstremna tura sa dosta nezgoda koja je samo za hrabre i avanturiste. Ukoliko odlučite da je preskočite imate slobodno vreme za ragledanje predivnog La Paza. Noćenje.

11.
dan

04.03.2017.:
Rano ujutru ukrcavamo se na avion za amazonsku džunglu, u roku od sat vremena stižemo na najinteresantniji aerodrom, bez check point-a, izuvanja, provera, ali praktično i bez piste. Kada se sami uverite nećete verovati gde ste. Gradic Rurrenabaque je sam po sebi očaravajuć, u sred džungle, gde musava deca trčkaraju ulicom, gomilom malih barova i po kojim motorčićem gde se odvija lagodni život na delti dveju amazonskih reka te postoji i lepa plaža. Za deo grupe koji ne želi da ide na jednu od dve fakultative koje smo spremili, obezbedjen je smeštaj i ovde se mogu opustiti, okrepiti i uživati u plažama, pecanju ili jednostavno odmoriti. Za putnike avanturiste u ponudi su dve fakultative: Amazonska močvara ili Amazonska džungla.

12.
dan

05.03.2017.:
Rurrenbaque – slobodno vreme ili Fakultativa 1 ili Fakultativa 2

13.
dan

06.03.2017.:
Rurrenbaque – slobodno vreme ili Fakultativa 1 ili Fakultativa 2. Po povratku sa fakultativa naši lokalni vodiči mogu vam opciono naravno, vašom voljom, obezbediti seansu sa lokalnim vračem i obred ayahuaske. Noćenje.

14.
dan

07.03.2017.:
Slobodan dan za obilazak Rurrenbaque gradića i sumiranje utisaka. Noćenje.

15.
dan

08.03.2017.:
Povratak za La Paz i promena leta i promena države, idemo u grad Cusco, dragulj Perua. Smeštamo se u sobe i obilazimo grad. Slobodno vreme za obilazak ovog istorijskog grada, ponosa Perua. Cusco je veoma bezbedan i miran grad. Noćenje.

16.
dan

09.03.2017.:
Sledi nam još jedna fakultativa koja se zaista ne propušta: Obilazak Machu Picchu-a. U rano jutro ukrcavamo se u kombije, putujemo 6 sati kako bi obišli drevnu civilizaciju Inka sazidanu medju oblacima. Stižemo i obilazimo ostatke ovog drevnog grada. Povratak u Cusco kasno uveče. Noćenje.

17.
dan

10.03.2017.:
Slobodan dan u gradu Cusco, odmaramo i sumiramo utiske. Noćenje.

18.
dan

11.03.2017.:
U prepodnevnim časovima letimo za Limu, glavni grad Perua. Lima je jednostavno drugačija i opasnija od svega što smo dosad obišli, prepun života, nasilja, lepote, vike, muzike. Ostajemo dve noći kako bi se odmorili od putovanja i obišli delove grada koji su obezbedjeni i dostupni turistima: Miraflores i centar. Noćenje.

19.
dan

12.03.2017.:
Slobodan dan za tumaranje ulicama ove neverovatne prestonice. Noćenje.

20.
dan

13.03.2017.:
Pakujemo kofere i krecemo ka aerodromu gde imamo let sa jednim presedanjem do Beograda.

21.
dan

14.03.2017.:
Dolazak na nama poznati aerodrom Nikola Tesla, ujedno ovo predstavlja kraj ovog putovanja, ove velike avanture na kojem smo menjali vremenske zone, godišnja doba, gde su nam se smenjivale kuture, gde smo upoznali različite divne ljude i ono što je najvažnije: bolje upoznali i promenili sebe.

PROMO CENA ARANŽMANA PO OSOBI JE 2399€
CENA JE VAŽEĆA U PROMO PERIODU!

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESE NA DAN UPLATE.

NAČIN PLAĆANJA:

  • Gotovinsko plaćanje:
  1. 200€ prilikom rezervacije,
  2. 1000€ 10 (deset) dana od dana potpisivanja ugovora, a ostatak do 45 dana pre početka aranžmana
  • Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro, Master card, Visa electron, American express
  • Mogućnost plaćanja Visa i Master card karticama Banke Intesa do 6 mesečnih rata bez uvećanja
  • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max Travel-a
ROK ZA PRIJAVLJIVANJE JE 30 DANA PRED POLAZAK NA PUTOVANJE ILI DO POPUNE MESTA

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

Agencija zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena hotela ili prevoza.

Agencija zadrzava pravo promene smeštaja, u istom rangu gore navedenih smeštaja, usled nedostatka kapaciteta na osnovu broja prijavljenih putnika ili drugih objektivnih okolnosti.

Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).

U danima kada su organizovana razgledanja ili fakultativni izleti moguće je dobijanje lunch paketa ili hladnog obroka.

Agencija zadrzava pravo pomeranja datuma polaska par dana unapred ili unazad u zavisnosti od raspolozivosti mesta na letovima.

Aranžman je rađen na bazi minimum 7 putnika. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja agencije “Max Travel” uskladjeni sa YUTA standardom


OPŠTI USLOVI PUTOVANJA

Program br. 1 od 30.08.2016.
Licenca APR registar turizma kategorije OTP br. 65 / 2010 od 02.02.2010.
2399

22.02.2017. / 14.03.2017.

21 dan / 17 noći / Avionom

Detaljnije o smeštaju

  Fakultative

1. Amazonska močvara Pampas

Doživite život na amazonskoj reci. Iz Rurrenabaque-a krećemo džipom imamo kroz bolivijska sela i delove odcepljene od džungle, zatim Nacionalnim parkom Pampas čamcem, Yacuma rekom. Posmatramo divljinu, majmune, papagaje, orlove i neposrednu divljinu amazonije, kupamo se sa rečnim delfinima. Očekuju na 2 noćenja u sojenicama napravljenim na vodi na samoj reci gde lokalci kuvaju za nas. Agregat se pored sojenica pali dva sata dnevno, kako bi napunili baterije, nema dometa, nema struje, samo Vi i priroda .Naši Bolivijski vodiči Vas vode u srce močvare na ostrvca gde ćete videti anakonde i boa zmije, kasnije krećemo u potragu za krokodilima, a u medjuvremenu se kupamo u reci sa delfinima. Pecamo pirane i spremamo ih na žaru, posmatramo svitanje u zoru u dzungli ima li išta lepše?

2. Amazonska džungla

Doživite trodnevno iskustvo života duboko u amazonskoj džungli! Sa aerodroma Rurrenabaque direktno idemo brodom rekama Beni i Tuichi, sprema se šator i kamp. Očekuju nas 2 noćenja u kampu. Ručamo sa pogledom na džunglu, kasnije krećemo na tracking na posebnom brdu u sred džungle. Noćna šetnja džunglom i potraga za tapirima, jaguarima, leopardima, majmunima. Drugi dan je predvidjen za pešačenje do predela kišne šume i za još divljeg života gde će vam vodiči pripremiti hranu i obajsniti vam sve o mestu u kome su odrasli. Trećeg dana odlazimo još dublje u džunglu, slušamo opise života domorodaca, pecanje i konačno povratak u Rerrenabaque.