Daleke destinacije > Tajland - Nova godina

Tajland
(Koh Phangan, Bangkok)

Termin:
25. decembar 2016 - 07.januar 2017

,,Za mene postoji samo putovanje putevima koji imaju srca. Tuda ja putujem, i jedini dostojan izazov je da se taj put pređe sav, do kraja. I tuda putujem, gledajući, gledajući bez daha.'' - Don Huan

Kao pod kaliedoskopom smenjivaće se brda obučena u tropsko rastinje, prava pravcata džungla, tu pred vašim očima. Stene koje izranjaju iz zemlje i zaklanjaju pogled na more čuvajući ga ljubomorno od osvajačkih pogleda. Mislite da su slike belog peska, prozirnog mora, korala, palmi koje se naginju ka pučini i nasmejanih lica, plod mašte nekog zakletog romantika ili pak vešti kliktaji miša? Varate se...

Dozvolite da vam postavimo jedno pitanje! Da li vam je nekad tako jako bilo potrebno bekstvo, neka druga stvarnost, nova lica, druga kultura, nešto potpuno drugačije? Moguće je da će te upravo tamo, negde daleko, na nekoj maloj plaži u sred divljine i džungle tako zavučenoj da ni google maps ne može da vas nađe, pronaći sebe.

Mi vam ne nudimo skupe i sterilne hotele već želimo da doživite Tajland onakav kakav on zaista jeste, prirodan i neposredan.
 
Bangkok

Pored predivne prirode kojom Tajland odiše, neistraženih plaža i rajskih ostrva, susrešćete se i sa jednom od najvećih metroplola na svetu. Bangkok je pomalo od svega, izmešane kulture i staleži, raznolikost religija i šarenilo rasa sa kojima se mimoilazite u tom megalomanskom prostranstvu. Iako po veličini i sadržaju stoji rame uz rame sa mnogim metropolama, nije razmetljiv poput njih. On zna ako jednom dodjete i doživite ga, vraćaćete mu se iznova i iznova, kao staroj ljubavi.

Koh Phangan

Ostrvo koje leži na kvarcu! Čim kročite nogom osetićete energiju kojom kvarc zrači. Iscelićete se od negativnih misli i očistiti vašu auru. Upravo ovde, upoznaćete sebe i bolje razumeti druge. Ukoliko meditirate ili pak radite jogu, poželećete da nikad ne izađete iz lotusovog cveta. Zalasci Sunca odvešće vas u neki drugi, bolji svet!

"Ponekad noću, kada čujem vetar kako luduje u krošnjama, poželim da sam ponovo lud" - Džoni Keš

1.
dan

25.12. 2016: Beograd - Bangkok:
Sastanak na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu kod terminala za međunarodne letove u unapred dogovoreno vreme. Polazak za Bangkok uz presedanje. Noćni let do Bangkoka.

2.
dan

26.12. 2016: Bangkok:
Dolazak u Bangkok i smeštanje u hotel oko podneva. Slobodan dan za opuštanje na bazenu hotela, tumaranje uvek krcatim Ko San Roadom i okolnim fanki uličicama, upoznavanje sa tajlandskom hranom i stanovnicima šarenolikog Bangkoka. Noćenje.

3.
dan

27.12. 2016: Bangkok:
Obilazak najpoznatijih hramova i kraljeve palate, uveče obilazak sukumvitha, patponga ili večera u nekom od sky barova sa neopisivim pogledom na dvanaestomilionski grad. Noćenje.

4.
dan

28.12. 2016:Bangkok-Koh Phangan:
Slobodan dan za tumaranje po kineskoj četvrti, kuliranje uz Buddha bar u nekom od mnoštvo barova na reci ili u srcu grada, ili šoping po izboru, vi odlučite.U večernjim časovima krećemo na put ka Koh Phanganu busom i brodom.

5.
dan

29.12. 2016: Koh Phangan:
U prepodnevnim časovima stižemo na Koh Phangan, ostrvo koje koliko god se trudili da vam rečima opišemo jednostavno nećemo uspeti. Najegzotičnije i po mnogima najlepše ostrvo na svetu, još uvek neiskvareno sa netaknutom prirodom, bez skupih hotela, sa bananama i kokosima koji rastu odmah pored trošnih i vijugavih puteva, majmunčićima koji skakuću unakolo i ljubaznih lokalaca koji će vas pozdravljati rukama sklopljenim u vidu molitve i rečima Savadikap. Naš vodič vas vodi u istraživanje plaža kao i degustiranje lokalne hrane na obližnjoj pijaci. Noćenje.

6.
dan

30.12. 2016: Koh Phangan:
Slobodan dan za istraživanje ostrva i kupanje na nekoj od mnogobrojnih plaža. Noćenje.

7.
dan

31.12. 2016: Koh Phangan:
Vožnja motorom po ostrvu, obilazak reggae village ili vožnja do velelepnog kineskog hrama i vodopada i priprema za najluđu noć. Ovog puta čekamo je obojeni bojama party ratnika, zajedno sa 10.000 ljudi iz celog sveta krećemo na Haad rin i dočekujemo Novu 2017. na jednoj od najvećih i najpoznatijih plažnih žurki na svetu. Noćenje.

8.
dan

01.01.2017: Koh Phangan :
Ispitivanje udaljenih delova ostrva i plaža, jungle tracking ili penjanje na najvišu tačku na ostrvu gde ćete ostati bez reči jer se odavde najbolje vidi koliko je ostrvo i dalje neistraženo i divlje. Noćenje.

9.
dan

02.01.2017: Koh Phangan :
Poslednje dane na Koh Phanganu provedite tako da vam ostane u najlepšem sećanju. Tokom dana uživajte na jednoj od plaža a uveče u fantastičnom zalasku Sunca. Prepustite se hedonisti koji je zarobljen u vama. Noćenje.

10.
dan

03.01.2017: Koh Phangan :
Bottle beach, udaljena plaža, do koje se probijamo vozeći vijugavim putevima, izbegavajući kokose na putevima i majmunčiće koji nas radoznalo posmatraju, ručak na pijaci i lagano veče. Noćenje.

11.
dan

04.01.2017: Koh Phangan :
Jungle tracking – Kao što verovatno znate Koh Phangan je neistraženo i još uvek divlje ostrvo, naš vodič će vas povesti u samo srce ostrva u džunglu gde će te pešačiti po džungli penjati se uz planinu i videti pravu divljinu. Tura traje oko sat i po vremena i završava se na prelepoj udaljenoj plaži na kojoj provodimo ostatak dana. Noćenje.

12.
dan

05.01.2017: Koh Pangan – Bangkok:
Pre podne ćemo iskoristiti za poslednji kupanjac, i kupovinu suvenira. Ne možemo da obećamo da će ovo biti jedan srećan dan za to što napuštamo jedno od najlepših mesta sa neverovatnom energijom i magičnim lokalcima. Ali, sigurni smo da ćete se vratiti već sledeće godine. U popodnevnim časovima ukrcavamo se na trajekt do kopna, a put nastavljamo vozom sa spavaćim kolima. Noćna vožnja do Bangkoka. Noćenje u vozu.

13.
dan

06.01.2017: Bangkok:
Ponovo ona poznata džungla od asfalta. Zadnji dan u Bangkoku provodimo po vašem izboru. Bar na 70 spratu, klopa na ulici, Funky Ko San ulica, reka, šoping. Postoji mnogo načina da se oprostite sa ovim džinom, ali nijedan da ga zaboravite. Noćenje.

14.
dan

07.01.2017: Bangkok :
Check out iz hotela u Bangkoku i polazak do aerodroma. Ukrcavamo se na let za Beograd i posle 15 sati uz jedno presedanje stižemo na dobro poznati aerodrom Nikola Tesla.

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI 1299€
CENA JE VAŽEĆA U PROMO PERIODU!


PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESE NA DAN UPLATE.

NAČIN PLAĆANJA:
  • Gotovinsko plaćanje: 100€ prilikom rezervacije, narednih 500€ deset (10) dana od dana potpisivanja ugovora, a ostatak do 30 dana pre početka aranžmana (do 25.11.2016).
  • Kreditne kartice: Visa,dina,Maestro,Master card,Visa electron, American express
  • Mogućnost plaćanja Visa i Master card karticama banke intesa do 6 mesečnih rata bez uvećanja
  • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max travel-a
ROK ZA PRIJAVLJIVANJE JE 20 DANA PRED POLAZAK NA PUTOVANJE ILI DO POPUNE MESTA

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.


Agencija zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena hotela ili prevoza. Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). U danima kada su organizovana razgledanja ili fakultativni izleti moguće je dobijanje lunch paketa ili hladnog obroka.

Aranžman je rađen na bazi minimum 7 putnika. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja agencije “Max Travel” uskladjeni sa YUTA standardom.


OPŠTI USLOVI PUTOVANJA

Program br. 2 od 22.09.2016.
Licenca APR registar turizma kategorije OTP br. 65 / 2010 od 02.02.2010.
1299

25.12.2016. - 07.01.2017. /

14 dana / 11 noći / Avion

Detaljnije o smeštaju

  Fakultative

Hram tigrova

Duboko u srcu zapadnog Tajlanda, na obodu džungle, nalazi se Hram tigrova, jedna od najposećenijih turističkih atrakcija! Monasi u njemu žive sa gotovo najsmrtonosnijim životinjama na svetu - tigrovima! Meštani grada Kančanaburi su 1999. godine jednom od monaha, po imenu Ačarn Pusit, doneli mladunče tigra čiju su majku ubile lovokradice. Ubrzo se pročulo da monah neguje tigrića, pa su meštani nastavili da mu na prag hrama ostavljaju bolesne mladunce na koje su nailazili u prirodi. Kada je njihov broj počeo konstantno da raste, monah je odlučio da osnuje kamp za zaštitu ovih životinja. Danas, kada je kompleks proširen i primamljiv za turiste, od prodaje ulaznica tigrovi i monasi mogu komforno da žive. Tigrovi ovde dolaze kao jako mali, pa vremenom postanu pitomi, a njihov nagon za agresijom potpuno iščezne. Posetioci mogu da ih maze, ali samo posle ručka, kako bi se izbegao eventualni napad na turiste. Populacija tigrova danas je uvećana na 75 jedinki, a osim njih na ovom mestu živi još dvadesetak životinjskih vrsta, uglavnom kopitara. Inače, budisti veruju u reinkarnaciju, pa su monasi uvereni da su tigrovi neki od njihovih umrlih rođaka ili prijatelja.

Most na reci Kwai

Čuveni most na reci Kvaj, poznat po istoimenom filmu. U ovaj simpatičan gradić turisti dolaze da bi videli most i muzeje koji su posvećeni žrtvama Drugog svetskog rata. Tu je spomenik posvećen vojnicima koji su izgubili živote gradeći most. Naime, prvobitnim planom je predviđeno da se most izgradi za pet godina, a vojnici su pod prisilom to uradili za 16 meseci. Hiljade ih je poginulo tokom gradnje. Pruga je trebala da poveže Burmu sa Tajlandom te je trebalo prokrčiti džunglu koja nosi puno opasnosti. U blizini mosta je muzej sa lokomotivom koja je prva prešla most i groblje na kome su sahranjeni poginuli vojnici. Obavezno pređite most, makar jednom. Potpuno je bezbedno čak i kada voz prolazi jer se kreće veoma malom brzinom. Danas se most koristi samo za prelaz turističkih vozova iako postoje gazovi za kamione. Turisti to koriste da pređu na drugu stranu i iz drugog ugla slikaju ceo most. Dobar deo turista dolazi na dnevni izlet iz glavnog grada.

Novčići

Dobićete četri različita tajlandska novčića. Na svakom od njih se nalazi po jedan hram koji se nalazi u Bangkoku. To su četri najvažnije svetinje I turističke atrakcije Bangoka. Krećemo u njihov obilazak, a dok budemo išli od jednog do drugog hrama, plovićemo rekom Chao Phraya, hodaćemo ulicama Bangokoka i iznova I iznova ćemo se diviti ovom neobičnom gradu.

Survivor

Naš kapetan Kep tvrdi da su džinovski slepi miševi ukusniji od piletine. U ranoj mladosti Kapetan Kep je sa svojom barkom upao u nevreme i nasukao se na nepristupačan deo divljeg Koh Phangana - njegovog rodnog ostrva. Preživeo je sa svojim mlađim bratom 12 dana u pećinama Phangana jedući leteće miševe, pijući vodu iz stena i pecajući kopljem. Kapetan Kep vas vodi u nepoznato, uči će vas kako da preživite na tropskom ostrvu, da uhvatite i ispečete džinovskog slepog miša ,da se probijate kroz džunglu, da pratite tragove i još mnogo toga. Pokazivaće vam napuštene divlje plaže na kojima je on odrastao, kao što vi pokazujete prijateljima ulice vašeg kraja. Vreme ćemo provoditi na jednoj od napuštenih i retko posećenih plaža ovog ionako divljeg tropskog ostrva. Tura traje 10 sati, nakon čega se vraćamo u luku.