Daleke destinacije > Tajland

Dozvolite da Vam postavimo jedno pitanje! Da li Vam je nekad tako jako bilo potrebno bekstvo, neka druga stvarnost, nova lica, druga kultura, nešto potpuno drugačije? Moguće je da će te upravo tamo,negde daleko, na nekoj maloj plaži u sred divljine i džungle tako zavučenoj da ni google maps ne može da vas nađe, pronaći sebe.

Mi vam ne nudimo skupe i sterilne hotele već želimo da doživite Tajland onakav kakav on zaista jeste, prirodan i neposredan.

Kao pod kaliedoskopom smenjivaće se brda obučena u tropsko rastinje, prava pravcata džungla, tu pred vašim očima. Stene koje izranjaju iz zemlje i zaklanjaju pogled na more ljubomorno ga čuvajući od osvajačkih pogleda. Mislite da su slike belog peska, prozirnog mora, korala, palmi koje se naginju ka pučini i nasmejanih lica, plod mašte nekog zakletog romantika ili pak vešti kliktaji miša, varate se...Pored predivne prirode kojom Tajland odiše, neistraženih plaža i rajskih ostrva, susrešćete se i sa jednom od najvećih metroplola na svetu.

,,Za mene postoji samo putovanje putevima koji imaju srca. Tuda ja putujem, i jedini dostojan izazov je da se taj put pređe sav, do kraja. I tuda putujem, gledajući, gledajući bez daha.'' - Don Huan 

Bangkok
je pomalo od svega, izmešane kulture i staleži, raznolikost religija i šerenilo rasa sa kojima se mimoilazite u tom megalomanskom prostranstvu. Iako po veličini i sadržaju stoji rame uz rame sa mnogim metropolama, nije razmetljiv poput njih.On zna ako jednom dodjete i doživite ga ,vraćaćete mu se iznova i iznova,kao staroj ljubavi.

Koh Phangan
Ostrvo koje leži na kvarcu! Čim kročite nogom osetićete energiju kojom kvarc zrači. Iscelićete se od negativnih misli i očistiti vašu auru. Upravo ovde, upoznaćete sebe i bolje razumeti druge. Ukoliko meditirate ili pak radite jogu, poželećete da nikad ne izađete iz lotusovog cveta. Zalasci Sunca odvešće vas u neki drugi, bolji svet!

Phuket
Neobičan spoj komercijalnog turizma i divlje prirode. Ostrvo koje odiše sex turizmom, noćnim životom i ludim provodom, a kada se udaljite samo kilometar od središta dešavanja imaćete osećaj kao da je sve to ludilo udaljeno od vas hiljade svetlosnih godina. Iz ovog ludila prelazimoa na Phi Phi ostrvo i bežimo u sasvim drugi svet, izolovan od civilizacije i ludila koje smo doživeli na Phuketu. Ulazimo u hipi svet kao Leondardo Di Caprio u filmu ,,Ostrvo’'.

"Ponekad noću, kada čujem vetar kako luduje u krošnjama, poželim da sam ponovo lud" - Džoni Keš 

1.
dan

13.01.2018. / 04.02.2018: Beograd - Bangkok:
Sastanak na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu kod terminala za međunarodne letove u unapred dogovoreno vreme. Polazak za Bangkok uz presedanje. Noćni let do Bangkoka.

2.
dan

14.01.2018. / 05.02.2018: Bangkok - Phuket :
Dolazak na aerodrom Suvarnabhumi, jedan od najlepših i najvećih u ovom delu sveta. Dobrodošli na Tajland, zemlju osmeha. Transfer kombijem do Don Muenga drugog aerodroma za lokalne letove tek toliko da bacite pogled na nebodere Bangkoka, haotičnu gužvu ove megalomanske azijske prestonice. Upoznaćete je kasnije, ne brinite. Polazak za Phuket najveće i najposećenije ostrvo na Tajlandu. Očekuje vas kratak let od sat i po vremena. Transfer kombijem do smeštaja, raspakivanje i odmor. Slobodni večernji časovi za prikupljanje energije za predstojeće dane. Noćenje.

3.
dan

15.01.2018. / 06.02.2018: Phuket:
Boravak na jednom od najpopularnijih letovališta u ovom delu sveta. Phuket je ostrvo koje nudi za svakoga po nešto, bilo da volite brzu tajlandsku klopu iz prikolice motorčića ili tuk tukovima, izleti na Koh Phi Phi (film Beach Leonardo di Caprio) ili jednostavno ležaljku i koktel na tropskom ostrvu, naći ćete to ovde. Naš vodič vas vodi do udaljenih plaža sa svih strana Patonga. Tropsko ostrvo zaslužuje da se prepustite. Očekuje vas kokosovo mleko, vozikanje, odbojka na plaži, kupanje, lokalna hrana. Uveče izlazak u legendarni Tiger ili pak više volite mirniju varijantu kluba na krovu s bazenom. Noćenje.

4.
dan

16.01.2018. / 07.02.2018: Phi Phi island:
Današnji dan posvećujemo obilasku Phi Phi ostrva koje je proslavio film Beach sa Leonardom di Capriom i ostavio bez daha sve gledaoce. Ovo ostrvo je raj za oči. Hranjenje majmučića ostaće vam u najlepšem sećanju. Za one koje ne žele da idu na Phi Phi ostrvo podsećamo da je Phuket najveće ostrvo na Tajlandu i da nudi puno toga kao što su elephant tracking, jungle tracking, James Bond island, gomilu predivnih plaža na samo pola sata motorčićem. Noćenje.

5.
dan

17.01.2018. / 08.02.2018: Phuket:
Pored predivne prirode kojom Tajland odiše, neistraženih plaža i rajskih ostrva, susrešćete se i sa jednim od najvećih noćnih gradova. U sumrak, klubovi polako uslužuju prve goste a već oko ponoći je puno. Sjajan noćni provod, strip barovi, Tajlađanke od kojih nećemo moći da vas odvojimo, diskoteke na krovovima, barovi sa igračicama. Ludnica se završava tek ujutru i tako svako jutro. Noćenje.

6.
dan

18.01.2018. / 09.02.2018: Phuket-Phangan:
Nažalost, došlo je vreme da se oprostimo od Phuketa ali ne brinite nastavljamo avanturu i uživanje. Pakovanje kofera i čeka nas putovanje do Surathanija pa do luke Don Sak. Upravo smo prešli sa jedne obale Tajlanda i odlazimo na istraživanje druge polovine. Očekuje nas vožnja trajektom oko 2,3h do Koh Phangan-a. U večernjim časovima stižemo na Koh Phangan gde nas kombi prebacuje do našeg smeštaja. Slobodno veče i opuštanje ispred vaših bungalova. Noćenje.

7.
dan

19.01.2018. / 10.02.2018: Koh Phangan:
Boravak na jednom od najegzotičnijih i po mnogima najlepšem ostrvu na svetu, još uvek neiskvarenom sa netaknutom prirodom, bez skupih hotela, sa bananama i kokosima koje rastu odmah pored trošnih i vijugavih puteva, majmunčićima koji skakuću unakolo i ljubaznih lokalaca koji će vas pozdravljati rukama sklopljenim u vidu molitve i rečima Savadikap. Naš vodič vas vodi na istraživanje plaža kao i degustiranje lokalne hrane na obližnjoj pijaci. Noćenje.

8.
dan

20.01.2018. / 11.02.2018: Koh Phangan:
Slobodan dan za istraživanje ostrva i kupanje na nekoj od mnogobrojnih plaža. Noćenje.

9.
dan

21.01.2018. / 12.02.2018: Koh Phangan:
Vožnja motorom po ostrvu, obilazak reggae village ili pak više volite raj za oči, pa vas vodimo do velelepnog kineskog hrama i vodopada, očekuje vas ručak na pijaci i odmaranje u rege baru. Noćenje.

10.
dan

22.01.2018. / 13.02.2018: Koh Phangan:
Ispitivanje udaljenih delova ostrva i plaža, jungle tracking ili penjanje na najvišu tačku na ostrvu gde ćete ostati bez reči jer se odavde najbolje vidi koliko je ostrvo i dalje neistraženo i divlje. Ukoliko se odlučite za januarski polazak na ovaj datum pada velika žurka Black moon party, svi mladi se okupljaju na jednoj od plaža ili u džungli i partijaju do zore uz elektronsku muziku i vrhunske uglavnom, trance numere. Služi se alkohol u kofama, svima su tela išarana fluoroscentnim bojama, show sa vatrom, obećavaju nezaboravno veče. Noćenje.

11.
dan

23.01.2018. / 14.02.2018: Koh Phangan:
Poslednje dane na Koh Phanganu provedite tako da vam ostane u najlepšem sećanju. Tokom dana uživajte na jednoj od plaža a uveče u fantastičnom zalasku Sunca. Prepustite se hedonisti koji je zarobljen u vama. A uveče Half Moon Festival (februarski polazak) kao jedna od najpoznatijih žurki na Tajlandu održava se jednom mesečno, plaža, vatra, dj-ejevi sa svih strana sveta i ti na ostrvu koje posećuje horde party manijaka specijalno na ovaj dan. Noćenje.

12.
dan

24.01.2018. / 15.02.2018: Koh Phangan:
Bottle beach, udaljena plaža, do koje se probijamo vozeći vijugavim putevima, izbegavajući kokose na putevima i majmunčiće koji nas radoznalo posmatraju, ručak na pijaci i lagano veče. Noćenje.

13.
dan

25.01.2018. / 16.02.2018: Koh Pangan – Bangkok:
Jutarnje kupanje i pakovanje i put brodićem i autobusom do železničke stanice u Surtathaniju. Noćna vožnja spavaćim kolima do Bangkoka.

14.
dan

26.01.2018. / 17.02.2018: Bangkok:
Stižemo u Bangkok oko podneva i čeka nas kratka vožnja do našeg hotela koji se nalazi u srcu Ko San Road-a, backpackerske naseobine gde su smešteni većina mladih iz čitavog sveta. Slobodno popodne za tumarenje KoSan Road-om ili odmaranje na bazenu na krovu hotela uz osvežavajući koktel. Noćenje.

15.
dan

27.01.2018. / 18.02.2018: Bangkok:
Obilazak Bangkoka, King Palace, Zlatni buda, Temple of dawn, China town, uveče izlazak u A si E centar gde se nalaze pet spojenih klubova, party all night long. Noćenje.

16.
dan

28.01.2018. / 19.02.2018: Bangkok:
Šoping preko dana MBK shoping mail ili jedan od mnogo tržnih centara koji se nalaze u tom delu grada, ko želi može poći u nezaboravan Siam park koji nudi najveće veštačke talase na svetu, bazene rolerkostere i pregršt ostalih stvari. Uveče izlazak na Patpong. Bangkok u prevodu znači grad anđela međutim Patpong je sušta suprotnost i definitivno pripada đavolu. Uverite se i sami zašto je to tako. Noćenje.

17.
dan

29.01.2018. / 20.02.2018: Bangkok - Beograd:
Pakovanje i odlazak na aerodrom “Suvarnhabumi”. Ukrcavanje na let za Beograd. Slećemo na aerodrom Nikola Tesla kasno uveče ili rano ujutru u zavisnosti od vremena polaska aviona.

CENA PAKET ARANŽMANA ZA 13. JANUAR PO OSOBI:    1.249 €
CENA PAKET ARANŽMANA ZA 04. FEBRUAR PO OSOBI: 1.099 €


 

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIV VREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESE NA DAN UPLATE.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje: 100€ prilikom rezervacije, narednih 500€ deset (10) dana od dana potpisivanja ugovora, a ostatak do (30 dana pre početka aranžmana).  
 • Kreditne kartice :Visa,dina,Maestro,Master card,Visa electron,American express
 • Mogućnost plaćanja Visa i Master card karticama banke intesa do 6 mesečnih rata bez uvećanja
 • Preko računa : uz profakturu izdatu od strane Max travel-a
ROK ZA PRIJAVLJIVANJE JE 20 DANA PRED POLAZAK NA PUTOVANJE ILI DO POPUNE MESTA U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
 • Avionski prevoz Beograd -Bangkok- Beograd
 • Avionski prevoz Bangkok-Phuket
 • Sve aerodromske takse
 • Transfer od aerodroma Savanbruhi do Don Muenga
 • Transfer od aerodroma u Phuketu do smeštaja u Patongu
 • 4 noćenja u hotelu DJ Apartment u Phuketu 
 • Transfer od hotela mini busom i brodom do bungalova na ostrvu Koh Phangan
 • Transfer do smeštaja
 • 7 noćenja u Charm Beach Resort-u na Koh Phangan-u
 • Transfer mini busom i brodom do Suratanija 
 • 1 noćenje tokom vožnje spavaćim kolima od Suratanija do Bangkoka i transfer do hotela
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 2* Rambuttri villaje Plaza u Bangkoku
 • Transfer od hotela do aerodroma u Bangkoku 
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana
 • Organizaciju putovanja u celini

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje za sve putnike starosti 6 meseci do 80 godina- za državljane Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalištem u Srbiji - mogućnost kupovine osiguranja u agenciji koje nije obavezno. -
 • Doplata za lux sobu u Koh Phanganu sa klima uređajem, frižiderom i toplom vodom je 100€ po osobi.
 • Fakultativne izlete: Pi Pi island sa noćenjem u bazičnim bungalovima (preporučujemo-obavezno videti) , dnevni izleti Hram Tigrova i Most na reci Kvaj
 • Doplata za 1/1 sobu tokom boravka na putovanju (na upit)
 • Individualne troškove putnika
 • Tajlandsku vizu koju možete da obezbedite sami ili preko agencije (40 evra po osobi). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju ne dobijanja vize.
Agencija zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena hotela ili prevoza.  Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). U danima kada su organizovana razgledanja ili fakultativni izleti moguće je dobijanje lunch paketa ili hladnog obroka.

Aranžman je rađen na bazi minimum 7 putnika. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja agencije “Max Travel” uskladjeni sa YUTA standardom 


OPŠTI USLOVI PUTOVANJA

Program br. 2 od 07.12.2017.
Licenca APR registar turizma kategorije OTP br. 65 / 2010 od 02.02.2010.
1099

11-27. februara 2018. / 04-20. februara 2018.

17 dana / 15 noći / Avion

Detaljnije o smeštaju

  Fakultative

Hram tigrova

Duboko u srcu zapadnog Tajlanda, na obodu džungle, nalazi se Hram tigrova, jedna od najposećenijih turističkih atrakcija! Monasi u njemu žive sa gotovo najsmrtonosnijim životinjama na svetu - tigrovima! Meštani grada Kančanaburi su 1999. godine jednom od monaha, po imenu Ačarn Pusit, doneli mladunče tigra čiju su majku ubile lovokradice. Ubrzo se pročulo da monah neguje tigrića, pa su meštani nastavili da mu na prag hrama ostavljaju bolesne mladunce na koje su nailazili u prirodi. Kada je njihov broj počeo konstantno da raste, monah je odlučio da osnuje kamp za zaštitu ovih životinja. Danas, kada je kompleks proširen i primamljiv za turiste, od prodaje ulaznica tigrovi i monasi mogu komforno da žive. Tigrovi ovde dolaze kao jako mali, pa vremenom postanu pitomi, a njihov nagon za agresijom potpuno iščezne. Posetioci mogu da ih maze, ali samo posle ručka, kako bi se izbegao eventualni napad na turiste. Populacija tigrova danas je uvećana na 75 jedinki, a osim njih na ovom mestu živi još dvadesetak životinjskih vrsta, uglavnom kopitara. Inače, budisti veruju u reinkarnaciju, pa su monasi uvereni da su tigrovi neki od njihovih umrlih rođaka ili prijatelja.

Most na reci Kwai

Čuveni most na reci Kvaj, poznat po istoimenom filmu. U ovaj simpatičan gradić turisti dolaze da bi videli most i muzeje koji su posvećeni žrtvama Drugog svetskog rata. Tu je spomenik posvećen vojnicima koji su izgubili živote gradeći most. Naime, prvobitnim planom je predviđeno da se most izgradi za pet godina, a vojnici su pod prisilom to uradili za 16 meseci. Hiljade ih je poginulo tokom gradnje. Pruga je trebala da poveže Burmu sa Tajlandom te je trebalo prokrčiti džunglu koja nosi puno opasnosti. U blizini mosta je muzej sa lokomotivom koja je prva prešla most i groblje na kome su sahranjeni poginuli vojnici. Obavezno pređite most, makar jednom. Potpuno je bezbedno čak i kada voz prolazi jer se kreće veoma malom brzinom. Danas se most koristi samo za prelaz turističkih vozova iako postoje gazovi za kamione. Turisti to koriste da pređu na drugu stranu i iz drugog ugla slikaju ceo most. Dobar deo turista dolazi na dnevni izlet iz glavnog grada.

Novčići

Dobićete četri različita tajlandska novčića. Na svakom od njih se nalazi po jedan hram koji se nalazi u Bangkoku. To su četri najvažnije svetinje I turističke atrakcije Bangoka. Krećemo u njihov obilazak, a dok budemo išli od jednog do drugog hrama, plovićemo rekom Chao Phraya, hodaćemo ulicama Bangokoka i iznova I iznova ćemo se diviti ovom neobičnom gradu.

Phi Phi Island

Jedno od najlepših ali i najpoznatijih ostrva Tajlanda (film ‘’The Beach’’ sa Leonardo Di Kaprijem) koje vredi posetiti kako biste se bar na kratko osetili kao Robinzon Kruso: druženje sa majmunima, hodanje kroz džunglu, džongliranje kokosima i obilazak okolnih napuštenih i isto tako divljih ostrava kao što je Phi Phi i sve to čuvenim long boat- ovima koji upotpunjuju doživljaj ovog raja na zemlji.

Survivor

Naš kapetan Kep tvrdi da su džinovski slepi miševi ukusniji od piletine. U ranoj mladosti Kapetan Kep je sa svojom barkom upao u nevreme i nasukao se na nepristupačan deo divljeg Koh Phangana - njegovog rodnog ostrva. Preživeo je sa svojim mlađim bratom 12 dana u pećinama Phangana jedući leteće miševe, pijući vodu iz stena i pecajući kopljem. Kapetan Kep vas vodi u nepoznato, uči će vas kako da preživite na tropskom ostrvu, da uhvatite i ispečete džinovskog slepog miša ,da se probijate kroz džunglu, da pratite tragove i još mnogo toga. Pokazivaće vam napuštene divlje plaže na kojima je on odrastao, kao što vi pokazujete prijateljima ulice vašeg kraja. Vreme ćemo provoditi na jednoj od napuštenih i retko posećenih plaža ovog ionako divljeg tropskog ostrva. Tura traje 10 sati, nakon čega se vraćamo u luku.