Daleke destinacije > Šri Lanka

ŠRI LANKA

Ostrvo koje se nalazi ispod juga Indije. Nekada se ova zemlja zvala Ceilon i predstavljala je britansku koloniju a i dan danas dosta običaja ostalo je od kolonizatora. Predstavlja najvećeg izvoznika čaja i cimeta na svetu i ima oko 20 miliona stanovnika od čega u Colombu glavnom gradu živi oko 5 miliona.

Zemlju je dugo tresao građanski rat a imala je i tragediju da je 2006. pogodio ogroman cunami čije posledice su i dalje vidljive na svakom koraku. Ostrvo je šarmantno i uspavano. Gledajući njihove programe, slušajući muziku pa i samim ulaskom u prodavnice činiće vam se kao da je neko zaustavio vreme oko sedamdeset i neke. Priroda je veličanstvena, još uvek u većem delu zemlje nepokorena od strane čoveka, slonovi i majmuni u mnogim delovima i dalje šetaju slobodno. Predivne plaže opasane palmama, Indijski okean i šarmantni, gostoljubivi i skromni lokalci učiniće da se u njihovoj zemlji osećate zaista posebno. Šri Lanka je zaista dragulj Indijskog okeana kako je inače i nazivaju. Posetite je i nikada je više nećete zaboraviti.

Termin: 20. mart 2017.

ONLINE PRIJAVA
1.
dan

20.03.2017. Beograd:
Okupljanje na aerodromu Nikola Tesla. Popodnevni let sa jednim presedanjem do Kolomba, glavnog grada Šri Lanke.

2.
dan

21.03.2017. Colombo:
Dolazak u Kolombo u prepodnevnim časovima, transfer do hotela. Slobodan dan za razgledanje ovog haotičnog i jako živog grada. Kolombo je prestonica i najnaseljenije mesto Šri Lanke. Ispijamo čaj, šetamo uskim sokacima, vozimo se čuvenim tuk tukovima, pazarimo po bazarima sve do kasno u noć kada se spremamo za ispijanje tura u nekom od mnogobrojnih barova u centru. Noćenje.

3.
dan

22.03.2017. Colombo - Hikkaduwa:
Pakujemo kofere i tuk tukovima imamo transfer do železničke stanice. Stižemo kako bi se ukrcali na ovo živopisno putovanje vozom sa otvorenim prozorima i vratima. Imaćete osećaj kao da ste u nekom prošlom vremenu. Videćete lokalce koji ulaze na seoskim stanicama i nude egzotično voće, narukvice i lokalne specijalitete. Priroda tokom vožnje je nestvarna džungla, videćete kako slobodno šetaju slonovi i majmune koji vise sa grana palmi. Polako pristižemo u Hikaduvu i imamo transfer do našeg hotela i smeštamo se. Noćenje.

4.-10.
dan

23.03.2017. - 10.dan 29.03.2017. ( 7 noćenja ) Hikkaduwa:
Konačno svanulo je jutro pored Indijskog okena, život na plaži može da počne! Okean okupan Suncem i talasi čekaju na nas, lokalni ribari po dolasku nas srdačno pozdravljaju dok bacaju mreže. Hikkaduwa plaža biće nam u narednim danima drugi dom, savršeno hipi mesto za odmor duše i tela, potpuno izopštena od komercijalnih stvari užurbanog i stresnog načina života, imaćete osećaj kao da ste pobegli u neku drugu realnost. Na svakom koraku možete kupiti svežu ribu i egzotično voće. Beskrajno dugom plažom, tik uz vodu prostiru se reaggae barovi od trske, pružaju se ukusi i mirisi Indije. Kada noć padne plaža postaje centar zbivanja noćnog života. Utisak koji cela Šri Lanka odaje je kao da je zaspala negde u osamdesetim godinama, Hikkaduwa nije izuzetak. U narednim danima Hikkaduwa će nam biti odlična polazna tačka za sve fakultativne izlete koje ćemo imati i time obići dosta ovog šarmantnog ostrva. Od fakultativnih obilaska imaćete mogućnost safarija, gledanja delfina i kitova, obilazak fabrike čajeva i cimeta kao i obilazak Moonstone fabrike, jedine fabrike u svetu odakle se iskopava i dalje obradjuje prirodni Mesečev kamen. Po dogovoru moguće su i mnoge druge opcije fakultativnih obilazaka ove predivne zemlje.

11.
dan

30.03.2017. Hikkaduwa - Colombo:
U jutarnjim časovima krećemo nazad u Columbo. Nakon vožnje vozom i transfera smeštamo se u naš sad već poznati hotel i ostatak dana provodimo u kupovini, šetnji i ispijanju čaja. Noćenje.

12.
dan

31.03.2017. Colombo - Beograd:
U jutarnjim časovima krećemo ka aerodromu, ukrcavamo se na let ka Beogradu uz jedno presedanje. Na nama dobro poznatom aerodromu Nikola Tesla ćemo i završiti ovo bajkovito putovanje sa punim srcem i odmornom glavom.

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI JE 1199 €
CENA JE VAŽEĆA U PROMO PERIODU!


PLAĆANJE JE U PROTIVDINARSKOJ VREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESE NA DAN UPLATE

NAČIN PLAĆANJA:

  • Gotovinsko plaćanje:
  1. 100 € prilikom rezervacije,
  2. 650 € deset (10) dana od datuma potpisivanja ugovora,
  3. ostatak 30 dana pred put
  • Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro i Master card; Visa electron; American Express
  • Mogućnost plaćanja Visa i Master card karticama banke Intesa do 6 mesečnih rata bez uvećanja
  • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max Travel d.o.o.
ROK ZA PRIJAVLJIVANJE JE 20 DANA PRED POLAZAK NA PUTOVANJE ILI DO POPUNE MESTA U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

Agencija zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena hotela ili prevoza.

Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).

Agencija zadrzava pravo promene smeštaja, u istom rangu gore navedenih smeštaja, usled nedostatka kapaciteta na osnovu broja prijavljenih putnika ili drugih objektivnih okolnosti Agencija zadrzava pravo pomeranja datuma par dana unapred ili unazad u zavisnosti od raspolozivosti mesta na letovima.


U danima kada su organizovana razgledanja ili fakultativni izleti moguće je dobijanje lanč paketa ili hladnog obroka. Aranžman je rađen na bazi minimum 7 putnika.

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja agencije “Max Travel” uskladjeni sa YUTA standardom.


OPŠTI USLOVI PUTOVANJA

Program br. 1 od 12.09.2016.
Licenca APR registar turizma kategorije OTP br. 65/2010 od 02.02.2010.godine
1199

20.03.2017. / 31.03.2017.

12 dana / 10 noći / Avionom

Detaljnije o smeštaju